OLYMPUS >

CAMERAS AND LENSES BRAND SITE

TETSURO SHIMIZU

TETSURO SHIMIZU

Mijn lichaam doet pijn. Mijn oren, wangen en vingertoppen voelen aan alsof ze elk moment afgescheurd kunnen worden. Nog erger dan het zand in de lucht is de koude die als naalden in mijn huid steekt. Als ik nog langer aan deze wind blijf blootgesteld, loop ik zeker koudeletsel op. De meeste mensen denken dat woestijnen hete plaatsen zijn maar dat is bepaald niet het geval voor de Gobiwoestijn in Mongolië. Volgens de kalender is het vroeg in de lente, maar er ligt nog sneeuw en de temperatuur is 16 graden onder Celsius. Door de gierende stormwind voelt het zelfs nog kouder aan. De wind is het gevaarlijkste element in de woestijn.

Volgens mij zijn fotografen niet goed bij hun verstand. Regen, sneeuwstormen en zandstormen. Hoe meer ik de intensiteit van de natuur ervaar, hoe meer ik erdoor aangetrokken wordt en die wil fotograferen. Ik begrijp zelf ook niet waar ik de moed vandaan haal om mijn doel zo lang te blijven volgen tot mijn lichaam het bijna begeeft.

De M.Zuiko Digital ED 7-14mm 1:2.8 PRO die ik op deze reis gebruikte, is een ultragroothoekzoomlens met een groot diafragma waar je verbaasd over staat als je door de zoeker kijkt. Van een meer in het verlaten, bevroren noorden van Mongolië tot zandstormen in de woestijn, met deze lens kon ik zonder stress fotograferen en hij gaf me precies waarnaar ik op zoek was. Toen ik in de woestijn merkte hoe hij probleemloos functioneerde terwijl het zand er uit alle richtingen genadeloos op neersloeg, besefte ik dat dit objectief het resultaat is van meesterwerk.

TETSURO SHIMIZU

TETSURO SHIMIZU

Japan

Na zijn studie aan het Nippon Photography Institute in 1995 werkte Shimizu eerst als assistent en werd freelance fotograaf in 1998. Hij fotografeert onderwerpen die uiteenlopen van landschappen en snapshots tot documentaires. Hij won de 1e Yonosuke Natori Photography Award in 2005 en is lid van de Japan Photographers Society.