OLYMPUS >

CAMERAS AND LENSES BRAND SITE

Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

De nieuwe 25mm 1:1.2 PRO-lens op mijn trouwe Olympus PEN-F geeft deze compacte en lichte camera een intense, stoere uitstraling. Het grote glasoppervlak en de degelijke constructie van dit objectief zorgen ervoor dat elk straaltje licht wordt opgevangen.

Met mijn uitrusting in de hand vertrok ik naar Parijs om monochrome nachtgezichten te fotograferen. De voordelen van een lens met een grote diameter werden duidelijk tijdens de slechte lichtomstandigheden bij avondopnamen. Niet alleen is de sluitersnelheid voldoende om bij het maximale diafragma uit de hand te kunnen fotograferen, maar de zachte defocuseffecten geven de straatverlichting en het maanlicht ook iets extra's. In combinatie met de uitstekende monochroomprofielen op de PEN-F kon ik op een rpachtige manier de unieke sfeer vastleggen die zo typerend is voor Parijse nachten.

Als je het over Parijs bij nacht hebt, moet ik aan de meesterwerken van Brassai uit de jaren '30 denken. Om hem mijn respect te betonen, bezocht ik eerst zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Montparnasse. Het klassieke aanzicht van Parijs is nagenoeg onveranderd sinds Brassai er fotografeerde. Met respect voor het werk van mijn bewonderenswaardige voorganger ging ik vervolgens op pad om het moderne Parijs tachtig jaar later in mijn eigen stijl vast te leggen met de modernste digitale camera en lens. Het was een magische ervaring die aanvoelde alsof ik tijd en ruimte overbrugde.

Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

Japan

Nakafuji is afgestudeerd aan Tokyo Visual Arts en is eigenaar van Gallery Niepce in Tokyo. Hij heeft diverse fotocollecties gepubliceerd, waaronder STREET RAMBLER, en zijn werk is internationaal tentoongesteld. Hij ontving onder andere de 24e Tadahiko Hayashi Award.