OLYMPUS >

CAMERAS AND LENSES BRAND SITE

Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Als ik de Galapagoseilanden bezoek, reis ik van het ene eiland naar het andere en breng ik de nachten op de boot door. Als ik bij het eerste ochtendlicht een eiland bereik, stap ik over in een kleine rubberboot om aan land te gaan. Op sommige eilanden mag je niet aan land, dus daar blijf ik op de boot en fotografeer ik onderwerpen aan de kustlijn.

Op een dag zag ik een zeeleguaan op een rots. Hoewel ik de kust in de rubberboot zo dicht mogelijk naderde als maar ging, was ik nog steeds op een behoorlijke afstand van de leguaan. Daarom gebruikte ik de 300 mm PRO-lens met een maximaal diafragma van 1:4.0; dat komt overeen met een brandpuntsafstand van 600 mm bij een 35 mm-camera. Dankzij het compacte, lichtgewicht formaat kon ik hem gemakkelijk hanteren. De boot deinde flink op het water en het schuim van de golven vloog over de camera. Met de snelle autofocus kon ik snel op het onderwerp scherpstellen en dankzij de grootste lensopening voldoende hoge sluitersnelheden gebruiken om de kans te kunnen benutten. De afwezigheid van camerabeweging in de opnamen grenst aan het ongelooflijke.

De beeldstabilisatie werkt voortreffelijk. De focus was zo goed dat je in de scherpe opnamen kunt zien hoe de pelikanen ons negeerden en de zeeleguaan de boot in het oog kreeg. Deze ultieme beeldkwaliteit is typisch Olympus.

Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Japan

Iwago zette zijn eerste schreden als natuurfotograaf nadat hij tijdens een bezoek aan de Galapagoseilanden in 1970 diep onder de indruk was geraakt van de natuur aldaar. Hij was de eerste Japanse fotograaf wiens werk twee keer de cover van het tijdschrift National Geographic sierde en is wereldwijd bekend voor de verbeeldingskracht in zijn fotografie.