OLYMPUS >
YUTAKA IIJIMA

YUTAKA IIJIMA

Pidän tähtivalokuviani laajennettuna näkemisenä. Totta, haluan vangita kauniita tähtiä nähdessäni tuntemani innostuksen vangitsemalla niiden kauneuden juuri sellaisena kuin ne omin silmin näen. Tähtikuvaamisen todellinen viehätys on kun näet sellaisten tähtien kauneuden, jotka näkyvät vain ottamissasi valokuvissa.

Voin esimerkiksi kuvata linnunradan värin ja muodon kristallin kirkkaina, kun silmämme näkevät ne vain heikkoina kuvina. Voin esittää tähtien vuorokautisen liikeradan, mitä ei silmin voi havaita, tai meteorisuihkun yhdessä valokuvassa. Haluan laajentaa tähtiä ja avaruutta kohtaan kokemani kunnioituksen pidemmälle kuin vain omin silmin näkemääni. Tähtitaivaan intohimoisena ihailijana juuri se on varmaan tekijä, joka alun perin sai minut innostumaan valokuvaamisesta.

M.Zuiko Digital ED 7-14mm 1:2.8 PRO soveltuu erinomaisesti kuvaamaan taivaankannen ilmiöitä, joiden laajuus on sellainen, ettei edes 90 asteen kuvakentän objektiivi riitä siihen. Tähtitaivas on valonlähdepisteiden kokoelma äärettömyydessä, jonka vuoksi objektiivin on vaikea vangita sitä. Erilaiset poikkeamat, joita et edes huomaa tavanomaisen kohteen kuvissa, voivat tehdä valtavan muutoksen tähtikuvan terävyydessä. Tähtikuvista tulee helposti latteita ja himmeitä, joten pyrin saamaan kuvan niin kaukaa kuin mahdollista kontrastia menettämättä – mutta silloin perifeerisen valon menettämisestä muodostuu huomattava ongelma. 7-14mm 1:2.8 PRO -objektiivissa aukko voi olla kokonaan auki kaikilla polttopisteillä, ja saan kuvattua kauniita tähtikuvia, joiden tarkennus on terävä lähes kuvan reunoihin saakka.

YUTAKA IIJIMA

YUTAKA IIJIMA

Japani

Iijima, joka syntyi 1958, aloitti ylioppilaaksi tultuaan mainostoimiston valokuvaajana. Hän siirtyi omilleen freelance-kuvaajaksi 1986, ja kuvasi pääasiassa mainoksia, lehtikuvia ja muuta painettua materiaalia. Nykyään hän valokuvaa ja kirjoittaa lukuisiin tiede- ja astronomiajulkaisuihin.