OLYMPUS >
TETSURO SHIMIZU

TETSURO SHIMIZU

Minulla on kipuja. Korvani, poskeni ja sormenpääni tuntuvat siltä kuin ne olisivat repeytymässä irti. Pahempaa kuin tuulen viskomat hiekanjyvät on kylmyys, joka tunkeutuu ihon läpi viiltävänä. Jos olen vielä pidempään tuulen armoilla, saan varmasti paleltumia. Useimmat ihmiset eivät varmaan pidä autiomaata muuna kuin kuumana, mutta se ei taatusti pidä paikkaansa Gobin autiomaan kohdalla. Kalenterin mukaan on alkukevät, mutta maastossa on lumiläiskiä ja lämpötila on -16 °C. Ulvovan tuulen aiheuttaman viimaindeksin vuoksi se tuntuu vielä kylmemmältä. Tuuli on kaikkien vaarallisin asia autiomaassa.

Tiedäthän, valokuvaajien täytyy olla aivan kaistapäisiä ihmisiä. Sadetta, lumimyrskyjä, hiekkamyrskyjä. Mitä enemmän koen luonnon intensiivistä voimaa, sitä enemmän se vetää puoleensa minua ja lisää haluani kuvata sitä. En edes minä ymmärrä mistä saan rohkeuden tavoitella silmissäni näkemääni, kunnes kehoni on valmis luovuttamaan.

M.Zuiko Digital ED 7-14mm 1:2.8 PRO, jota käytin tällä matkalla, on suuriaukkoinen on ultralaajakulmaobjektiivi, joka hämmästyttää sinut, kun katsot etsimen läpi. Mongolian jäisten ja yksinäisten pohjoisosien järveltä aavikon hiekkamyrskyyn, tämä objektiivi takasi stressittömän kuvaamisen ja tulokset olivat juuri sitä mitä halusin. Tapa jolla se toimi virheettömästi aavikolla hiekan pieksäessä sitä armotta, joka suunnasta, toi mieleeni mestarit jotka olivat kehittäneet tämän objektiivin.

TETSURO SHIMIZU

TETSURO SHIMIZU

Japani

Valmistuttuaan Nippon Photography Institutesta 1995 Shimizu työskenteli apulaisena, kunnes hän aloitti freelance-valokuvaajana 1998. Hänen aiheensa vaihtelevat maisemakuvista tuokiokuviin ja dokumentteihin. Hän voitti 1. Younosuke Natori Photography Award -palkinnon 2005 ja on Japanin Photographers Societyn jäsen.