OLYMPUS >
Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

Uuden 25 mm 1:1.2 PRO objektiivin kiinnittäminen luotettavaan Olympus PEN-F-kameraani antaa kompaktille ja kevyelle kameralle intensiivisen, aggressiivisen ilmeen. Suuri lasipinta ja objektiivin itsevarma rakenne ovat valmiina vangitsemaan jokaisen mahdollisen valonsäteen.

Menin Pariisiin kuvaamaan mustavalkoisia yömaisemia varustautuneena työkalullani. Valovoimaisen objektiivin edut tulivat selkeästi esiin yökuvauksessa heikossa valossa. Valotusaika riittää käsivarakuvaukseen suurimmalla aukolla, ja kauniisti sumeneva tausta luo erityisen hohdon öisille katuvaloille ja kuunvalolle. Yhdistettynä PEN-F-kameran ensiluokkaisiin mustavalkoprofiileihin uskon, että pystyin vangitsemaan Pariisin yön läpitunkevia lyyrillisiä ominaisuuksia.

Öisestä Pariisista puhuttaessa mieleen tulevat Brassain mestariteokset 1930-luvulta. Kunnioitin mestaria tekemällä pyhiinvaelluksen hänen leposijalleen Montparnassen hautausmaalle, ennen kuin lähdin ottamaan valokuvia. Klassinen tapa kuvata Pariisia on käytännössä pysynyt muuttumattomana Brassain valokuvien ajoista. Kunnioittaen samalla arvostetun edeltäjäni töitä lähdin itse kuvaamaan Pariisin ilmettä kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin nykypäivänä omalla tyylilläni käyttäen uusinta digitaalikameraa ja objektiivia. Se oli maaginen kokemus, jossa oli tunne sillan muodostumisesta ajan ja tilan väliin.

Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

Japani

Tokyo Visual Artsista valmistunut Nakafuji pitää Gallery Niepce -galleriaa Tokiossa. Hän on julkaissut valokuvakokoelmia, mm. STREET RAMBLER (Kadulla harhailija), ja hänen töitään on ollut esillä kansainvälisissä näyttelyissä. Hän on voittanut mm. 24. Tadahiko Hayashi Award -palkinnon.