OLYMPUS >
Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Kun vierailen Galapagos-saarilla, matkustan saarelta saarelle ja yövyn veneessä. Saapuessani saarelle aamunkoitteessa nousen maihin pienellä kumiveneellä. Maihinnousu joillekin saarille on kielletty, jolloin minun on kuvattava maissa näkyviä kohteita kumiveneeltä käsin.

Havaitsin merileguaanin vasten kallioseinää. Vaikka olin niin lähellä maata kuin kumilautalla on mahdollista, olin silti aika kaukana leguaanista. Käytin siksi 300mm PRO -objektiivia maksimiaukolla 1:4.0 – objektiivin kinovastaava polttoväli on 600 mm. Sen pienikokoinen, kevyt rakenne teki siitä helpon käsitellä. Valtameren aallot keinuttivat jatkuvasti kumivenettä ja merivettä roiskui kameralle. Suurinopeuksinen automaattitarkennus mahdollisti nopean tarkennuksen kohteeseen, ja laajin aukkoasetus mahdollisti riittävän nopeat valotusajat, enkä menettänyt kuvausmahdollisuutta. Kameran tärinän aiheuttamien sameiden kohtien puuttuminen kuvista oli aavemaista. Kuvien tarkennustoiminto on ensiluokkainen.

Tarkennus oli niin hyvä, että terävästi tarkennetuista kuvista on nähtävissä, miten pelikaanit eivät huomioineet meitä, kun taas merileguaani selvästi huomasi veneemme. Tämä ensiluokkainen kuvanlaatu on tyypillistä Olympus-tasoa.

Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Japani

Iwago otti ensimmäiset askeleensa luontokuvaajana, kun hän oli vieraillut Galapagos-saarilla vuonna 1970, ja saarten luonnon valtava mittakaava antoi hänelle inspiraatiota. Hän on ensimmäinen japanilainen valokuvaaja, jonka kuva on päässyt kahdesti National Geographic -lehden kanteen, ja hän on maailmankuulu mielikuvituksellisen valokuvaustyylinsä ansiosta.