OLYMPUS >
Koji Nakano

Koji Nakano

Olen matkustellut kaikkialla Japanissa ja maailmassa kuvatakseni lintujen lentoa luonnossa. Tämän matkan kohteena olivat Malesian saaret Langkawi ja Borneo. Langkawilla ensisijaisena tavoitteenani oli kuvata petolintuja, kuten valkomerikotkaa ja bramiinihaukkaa, sekä mangrovemetsissä eläviä kuningaskalastajia. Borneolla tavoitteenani olivat Kinabalu-vuorten alarinteillä asuvat indigosiepot.

Villien lintujen kuvaamisessa on välttämätöntä käyttää ensiluokkaista teleobjektiivia, ja 800mm 1:5.6 -objektiivia pidetään standardina. Yhdistettynä uusinta teknologiaa edustavaan täyskokoiseen SLR-kameraan painoa on lähes kuusi kiloa, ja jalustan kanssa paino nousee 10 kiloon. Tämä mielessäni yhdistin OM-D E-M1:n ja M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4.0 IS PRO a-objektiivin sekä 1.4x-telejatkeen, joilla saavutin 840 mm ja 1:5.6, eikä painoa ollut kuin 2 kiloa. Kuusivaiheisen kuvanvakauksen ansiosta en tarvinnut jalustaa, jolloin kuvauskalustoni oli huomattavasti kevyempi. Kaikki nämä kuvat on muuten otettu käsivaralta. Kun kuvasin turkoosikalastajaa, lähestyin sitä hitaasti epätasaisessa maastossa eikä minulla ollut jalustaa, jotten pelästyttäisi sitä pois. Vaikka metsä on hämärä ja kuvatärinän mahdollisuus oli korkea, hiljainen suljin vaimensi kameran tärinän taaten ensiluokkaisen vakautustehon, ja saatoin kuvata täydellisen valokuvan 1/30 s -nopeudella. Huolimatta vaikeista, pimeistä olosuhteista, olin ällistynyt kuvanlaadusta, josta yksittäiset höyhenet erottuvat jopa laajimmalla aukkoasetuksella. Kuvassa on täydellisesti vangittuna linnun elinvoima ja sen ympäristö.

Koska M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4.0 IS PRO -objektiivilla on uskomaton liikkuvuus ulkokuvauksessa, käsivarakuvaus oli mahdollista jopa pimeässä metsässä, mikä tekee siitä avaintyökalun dramaattisesti muuttuvassa kuvaustyylissä tulevaisuuden lintukuvauksessa.

Koji Nakano

Koji Nakano

Japani

Nakano on taitava lentokoneiden ja lintujen valokuvaaja, ja hänen valokuviaan käytetään mainoksissa ja aikakauslehdissä. Hänen kaksi pääaihettaan "Lintumaailma" ja "Lentomaailma" vievät hänet joka puolelle maailmaa. Häneltä on viimeksi julkaistu “Digivalokuvaustekniikoita lintukuvaamiseen” ja “Digivalokuvaustekniikoita lentokoneiden kuvaamiseen”.