OLYMPUS >

BEELDKWALITEIT

BEELDKWALITEITDE FORMULE VOOR UITSTEKENDE BEELDKWALITEIT

De veelgeroemde M.Zuiko-objectieven de beeldstabilisatietechnologie van Olympus in de body, een snelle extra gevoelige sensor en de TruePic-beeldprocessor staan borg voor de topklasse beeldkwaliteit die professionals verwachten.

OBJECTIEF, SENSOR EN PROCESSOR

De M.Zuiko-objectieven zorgen ervoor dat het licht de beeldsensor onder de juiste hoek bereikt voor maximale resultaten. De snelle, extra hooggevoelige Live MOS-sensor legt licht en schaduw ongekend helder vast. De TruePic-beeldsensor levert een natuurlijk en afgewerkt beeld met oog voor de kleinste details. Samen vormen ze de basis voor voortreffelijke beeldkwaliteit.

BEELDSTABILISATIE

Het beeldstabilisatiesysteem van Olympus compenseert verschillende soorten camerabewegingen1, inclusief rolbewegingen, is in de body ingebouwd, en zorgt ervoor dat het licht de sensor trefzeker raakt. Voortreffelijke beeldkwaliteit is alleen mogelijk als de lichtinval stabiel is.

VERGELIJK BEELDKWALITEIT

Ontdek de verschillen in beeldscherpte en detail van foto's die zijn gemaakt met andere camerasystemen.

Compare Image Quality

OM-D

OM-D

APS-C

APS-C

35mm

35mm

De beeldkwaliteit in het midden van de foto, bij de waterkant, is bij alle drie de camerasystemen vergelijkbaar, maar de resolutie aan de rand van de foto is het hoogste bij de OM-D of een full-frame systeem. Dit kan worden aangetoond met de scherpte en detaillering van de bomen links op de achtergrond.

Objectief: M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2.8 PRO (equivalente lens gebruikt op APS-C en full-frame) Omstandigheden: 24mm (35mm equivalent), 1/500 sec, 1:8, ISO 200

VERGELIJK PRESTATIE BIJ WEINIG LICHT

Bekijk het niveau van ruis en helderheid van de foto bij nachtscènes gemaakt met hoge ISO-instellingen.

Compare Low-Light Performance

OM-D

OM-D

APS-C

APS-C

35mm

35mm

De hoeveelheid ruis in de foto's die met de OM-D of een full-frame systeem zijn gemaakt, zijn minimaal, zoals te zien is in de donkere open gebieden tussen de gebouwen.

Objectief: M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2.8 PRO (equivalente lens gebruikt op APS-C en full-frame) Omstandigheden: 36mm (35mm equivalent), 1/13 sec, 1:5.6, ISO 6400

MOOIE FLOUE ACHTERGROND

Met de camerasystemen van Olympus kunt u uw onderwerp mooi in beeld brengen tegen een floue achtergrond die niet afleidt.

Micro Four Thirds-formaat 80 mm (35mm-equivalent), 1:2.8

APS-C-formaat 80 mm (35mm-equivalent), 1:2.8

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, levert defocusing met een Olympus-camerasysteem ongeveer dezelfde resultaten als met een APS-C-systeem.

OBJECTIEVEN DIE PRESTEREN

Alle M.Zuiko-objectieven zijn speciaal ontworpen voor gebruik met digitale camera's. Ze zijn voorzien van telecentrische lenstechnologie, waarbij het invallende licht zodanig betrouwbaar aan de beeldsensor wordt doorgegeven dat het beeld tot in de hoeken scherp blijft.

Telecentrische lens

Niet-telecentrische lens

  • 1. Onderwerp
  • 2. Beeldsensor
  • 3. Effectief lichtbereik voor sensor
  • 4. Vergrote weergave van sensor
  • 5. Licht
  • 6. Venster van beeldsensor

ALTIJD STABIEL

Het beeldstabilisatiesysteem (image stabilisation, IS) in de Olympus-body compenseert gyroscopische horizontale en verticale draaiing, horizontale en verticale verschuiving en rolbewegingen van de camera.1 Bovendien biedt het een krachtige videostabilisatie.1 En omdat het systeem niet in het objectief maar in de camerabody zit, kunt u het met alle objectieven gebruiken. Als uw camera en objectief beide compatibel zijn met 5-assige Sync IS, werkt de beeldstabilisatie krachtiger dan ooit tevoren.

SENSOR MET MAATWERK

In combinatie met M.Zuiko-objectieven en de gerenommeerde beeldstabilisatie levert het systeem een beeldkwaliteit die nagenoeg gelijk is aan die van full-frame camera's. Maar dankzij een kleinere sensor en de geniale ontwerptechniek van Olympus valt het systeem beduidend compacter uit.

VOLGENDEPERFECT FORMAAT PERFECTE FOTO

Meer leren over DRAAGBAARHEID