OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Vitek Ludvik

Vitek Ludvik

Het was een opwindende ervaring om een van de weinige fotografen te zijn die de eer kregen om met de nieuwe OM-D E-M1 Mark II te werken. Ik zag onmiddellijk voor ogen wat ik er mee wilde fotograferen. Mijn ervaring bouwt op mijn werk met mensen en vooral atleten. Ik wilde een aantal van mijn favoriete sporten fotograferen, onder andere kajakken en paragliding.

Dus ik maakte me klaar voor een reis naar Italië, terug naar Tsjechië, en aansluitend naar Noorwegen en de Slovaakse paragliding-kampioenschappen. Ik ging er met de nieuwe OM-D aan de slag en kreeg al snel bewondering voor een aantal nieuwe of verbeterde functies zoals de autofocus.

Na enkele dagen goed fotograferen tijdens vrij vliegen en paragliding keerde ik terug naar Tsjechië en vertrok nog dezelfde dag naar Noorwegen. Op een tocht met enkele van de beste wildwatervaarders ter wereld wist ik dat ik spectaculaire actie zou kunnen vastleggen. Maar de grootste uitdaging in Noorwegen is altijd het weer. De Noorse zomer is een harde test voor elke camera, maar de E-M1 Mark II had geen enkel probleem in zware regen en bij watervallen.

Het was een waar genot om enkele van de beste atleten te volgen en te fotograferen met de nieuwe OM-D. Het is uitstekende fotoapparatuur en ik kon er altijd op vertrouwen. Ik genoot het meest van de verbeterde autofocus met veel meer focuspunten en verbeterde nauwkeurigheid.

Vitek Ludvik

Vitek Ludvik

Tsjechië

Filmmaker en fotograaf Vitek Ludvik werd geboren in de Tsjechische Republiek. Door zijn prestaties als sportfotograaf is hij wereldwijd bekend voor zijn opnamen van extreme sporten en outdoor activiteiten. Dankzij zijn natuurlijke talent om het ware verhaal van echte mensen weer te geven, neemt hij deel aan de meest interessante projecten, vaak voor Red Bull Media House. Maar zijn werkterrein is veel breder: van sociale en sportevenementen, studiowerk voor productpresentaties en reclame, tot portretten. Zijn creatieve benadering heeft hem definitief gevestigd als een van de meest gevraagde Tsjechische fotografen.