OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Testuro Shimizu

Testuro Shimizu

Mijn fotografische levenswerk in Mongolië duurt nu al 19 jaar. Hoewel het land bij vier keer groter is dan Japan, heb ik bijna elke hoek ervan bezocht. Ik had echter nog nooit de taiga (een regio met naaldbossen) in het uiterste noorden van het land bezocht. In dit gebied leeft een groep rendierherders zo afgezonderd dat het een bijzonder uitdagende opnamelocatie is die bovendien moeilijk te bereiken is.

Het moeilijkste van de reis was het paardrijden. Met alle apparatuur op mijn rug trok ik over rivieren, moerassen, puinhellingen en bergen. Toen ik er aankwam was ik verbaasd over de rijke natuur. Ik had nog nooit zo een mooie omgeving gezien. Overdag was het er heet maar 's nachts zo koud dat je adem er wolkjes vormde. Het regende elke dag in de taiga, het enige vochtige gebied in het land. Ondanks de temperatuurverschillen en de constante regen werkten de E-M1 Mark II en de PRO-objectieven probleemloos.

Dankzij de 5-assige beeldstabilisatie kon ik vrijwel alle opnamen uit de hand maken. De enige keren dat ik voor een statief koos, was voor nachtopnamen van de hemel en High Res opnamen. Ik had werkelijk het gevoel dat ik mijn succes deze keer aan mijn uitrusting te danken had. Ik had de nieuwe 12-100mm 1:4.0 IS PRO en de 25mm 1:1.2 PRO bij me. Ik was vooral ingenomen met de 25mm 1:1.2 PRO. De brandpuntsafstand paste me goed, maar hij opent ook nieuwe mogelijkheden door zijn helderheid van een kwaliteit die ik nog nooit ervaren had. Mijn onderwerpen stonden prachtig scherp in beeld tegen een vage achtergrond zoals ik me nooit had kunnen voorstellen. Hij is ook goed voor pan-focusing. Ik denk dat deze lens me nog goed van pas gaat komen bij veel creatieve opnamen.

Testuro Shimizu

Testuro Shimizu

Japan

Shimizu werd in 1975 in Yokohama geboren en fotografeert zijn onderwerpen, kiekjes en documentairefoto's met een unieke kijk. Hij heeft fotocollecties gepubliceerd in onder meer CHANGE en New Type en heeft herhaaldelijk werken tentoongesteld. Hij was winnaar van de eerste Yonosuke Natori Photography Award en in 2014 de Newcomer Award van de Photographic Society of Japan, en werd in 2016 eervol onderscheiden met de Photo City Sagamihara Photo Newcomer Award. Hij is lid van de Japan Professional Photographers Society.