OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Takehiko Sato

Takehiko Sato

Onze wereld is werkelijk gevarieerd en vol mysteries. Talrijke kleine levensvormen leiden er een verborgen leven en ik word altijd weer betoverd door hun nieuwe verhalen. Omdat ik van deze miniatuurwereld houd en hem zo volledig mogelijk wil vastleggen, ging ik op zoek naar de rijkdom ervan in het tropische regenwoud van Borneo.

Om de vallei te bereiken waar ik heen wilde, moest ik urenlang door het steile, hete en vochtige oerwoud ploeteren. Mijn foto-uitrusting wilde ik graag zo compact en licht mogelijk houden omdat ik ook mijn kampeeruitrusting moest meenemen. Hoewel mijn draaggewicht beperkt was, kon ik toch alle nodige apparatuur met me meenemen dankzij het compacte, lichtgewicht systeem van de OM-D.

Het eerste wat ik aan de verbeteringen van de E-M1 Mark II opmerkte was de hoge beeldkwaliteit bij een hoge ISO-gevoeligheid. Het oerwoud was donkerder dan ik verwachtte en er waren veel onderwerpen die een hoge gevoeligheid vereisten. Maar zelfs toen ik de instelling tot ISO 4000 moest verhogen, leverde de E-M1 Mark II nog steeds een goede beeldkwaliteit.

Op deze tocht nam ik de 300mm 1:4.0 IS PRO mee. Dankzij de 5-assige Sync IS kon ik toch handopnamen maken die vroeger onmogelijk waren. Dit objectief levert niet alleen superieure teleprestaties maar doet het ook uitstekend voor macro. Daardoor kon ik de kleinste details van een azuurblauwe Heliocypha perforata in het moeras haarscherp vastleggen.

De snelle en precieze AF was mooi in staat om een Anartia fatima vast te leggen die van bloem tot bloem fladderde, en de nieuwe Pro Capture deed het wonderbaarlijk toen ik vogels in de vlucht fotografeerde. Ook de betrouwbare stof- en spatdichte constructie maakt deze camera een onmisbare partner wanneer je onder ongunstige omstandigheden in het veld werkt.

Takehiko Sato

Takehiko Sato

Japan

Sato houdt van een teruggetrokken leven en de natuur, zowel dicht bij huis als ergens ver weg in een tropisch oerwoud. De afgelopen jaren werden zijn foto's van het Meiji-heiligdom in Tokio gepubliceerd in het fotoboek Meiji Jingu: Forest of Life en in National Geographic.