OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Larry Price

Larry Price

Het zuiden van Californië is een uniek gebied in Noord-Amerika. Het heeft prachtige landschappen, wonderlijke architectuur, de Stille Oceaan, Hollywood en Los Angeles met al zijn gekke, eigenzinnige bezienswaardigheden. Een zonsondergang op Venice Beach en Santa Monica Pier is weergaloos. Het zijn ongelooflijk fotogenieke plekken en iedereen geniet er volop. Daarna kun je de woestijn in trekken, waar je overweldigd wordt door de vormen en puurheid van dat landschap. Van de surfers bij Huntington Beach tot de eenzame Salton Sea, dit gebied is een paradijs voor fotografen.

De beste surfing in Noord-Amerika vind je onder andere bij de pier op Huntington Beach. Toen ik de US Open of Surfing fotografeerde, vond ik de nieuwe Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4 IS PRO spectaculair om de snelle acties mee vast te leggen. Hij heeft een fenomenaal bereik in een compacte vorm - het equivalent van een 600 mm-objectief. Het objectief past in een kleine tas zodat je zeer mobiel bent en je kunt er prachtige opnamen mee maken. Ik voelde me als een vis in het water toen ik met mijn compacte uitrusting rondwandelde terwijl andere fotografen met een lijvig statief en een lens van zeven kilo zeulden.

Californië heeft ook een stillere kant en plekken met subtiele contrasten. Bijvoorbeeld de architectuur, zoals de boeiende vormgeving van het Getty Museum en de Walt Disney Concert Hall. De gebouwen lijken op te lichten in de schemer. En er is de woestijn.

Je rijdt in twee uur van Los Angeles, een van de meest dichtbevolkte en verlichte plaatsen op aarde, naar het Joshua Tree National Park. Daar kun je genieten van een nachthemel met een tapijt van sterren. Je kunt er opnamen maken met de grillige vormen van Joshua Trees op de voorgrond tegen de Melkweg boven je. Ik ben zeer blij met de Live Composite-functie, waarmee je sterren lang kunt belichten zonder dat bronnen van omgevingslicht overbelicht worden.

Ik houd werkelijk van fotograferen in Californië. Je kunt er op eender welk moment boeiende opnamen maken en je vindt onderwerpen waar je maar kijkt. Niemand kijkt ervan op als je je camera trekt en een foto maakt. Iedereen is met zijn of haar eigen zaken bezig. Dat is prachtig. En de E-M1 Mark II heeft alle mogelijkheden om in te spelen op wat je hier ook maar ziet. Ik houd van de bijkomende programmeerbare standen die ik voor verschillende situaties kan instellen. Ik hoef alleen maar aan de keuzeknop te draaien om van mijn nachtinstellingen naar een actiestand over te schakelen. De E-M1 Mark II is werkelijk een camera van en voor kunstenaars.

Larry Price

Larry Price

Verenigde Staten

De Amerikaanse fotograaf Larry C. Price is een Olympus Visionair sinds 2003. Hij heeft twee keer de Pulitzer Prize voor nieuwsfotografie gewonnen en werd in 2015 onderscheiden met een Emmy met PBS NewsHour voor onderzoeksjournalistiek. Momenteel werkt hij bij het Pulitzer Center on Crisis Reporting aan de documentatie van kinderarbeid en wereldwijde vervuiling.