OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Koji Nakano

Koji Nakano

Papegaaiduikers zijn mooie zeevogels met een gezicht als een clown en een grappige manier van bewegen. Hun wetenschappelijke naam is Fratercula arctica. Deze vogels komen voor in de noordelijke Atlantische Oceaan en meer dan de helft van de populatie broedt op IJsland. Hoewel ik ze al een aantal keer in het Verenigd Koninkrijk had gefotografeerd, wilde ik graag het gebied met de grootste populatie zien en ging op pad naar IJsland.

Mijn reisgezel was de OM-D E-M1 Mark II. Omdat mobiliteit belangrijk is bij het fotograferen van vogels in het wild, is de OM-D superieur dankzij het compacte formaat van het systeem. De reeks PRO-objectieven, inclusief de 300mm 1:4.0 IS PRO, leveren een uitstekende beeldkwaliteit en hinderen de fotograaf nooit bij bewegingen. Tijdens de witte nachten in IJsland heb je 24 uur gelegenheid om te fotograferen en weinig kans om te rusten, dus een lichte uitrusting is belangrijk om je krachten te sparen. Een zwak punt van eerdere compacte systeemcamera's ligt in de AF-prestatie en de weergavesnelheid van de elektronische zoeker. De E-M1 Mark II wordt zeer gewaardeerd op deze punten. Op deze reis waren de landschapstexturen erg complex door een combinatie van oceaan en kliffen, met navenante uitdagingen voor de AF. De E-M1 Mark II leverde echter nauwkeurige AF voor het vastleggen van papegaaiduikers en noordse sternen in de vlucht. De elektronische zoeker presteert ook goed en ik kon er tijdens repeterende opnamen nauwkeurig de vogels mee volgen.

De ruime keuze aan objectieven, van 7 mm ultragroothoek tot 300 mm supertelefoto, biedt een oplossing voor elke denkbare brandpuntsafstand van insecten tot vogels en wild.

Voor mij maakt de E-M1 Mark II het OM-D-systeem een perfecte keuze voor natuurfotografie.

Koji Nakano

Koji Nakano

Japan

Nakano is gespecialiseerd in vliegtuig- en vogelfotografie en zijn werk wordt gepubliceerd in advertenties en tijdschriften. Voor zijn twee voornaamste thema's, "Birdscape" en "Jetscape", reist hij over de hele wereld. Recente publicaties van Nakano zijn onder meer “Digital Photography Techniques for Shooting Wild Birds” en “Digital Photography Techniques for Shooting Aircraft”.