OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Kazuo Unno

Kazuo Unno

Ik nam de nieuwe OM-D E-M1 Mark II mee naar Maleisië om er gedurende 20 dagen insecten te fotograferen. Ik vond de E-M1 Mark II erg bevredigend. Deze reis bewees dat deze camera de ideale uitrusting is om insecten mee te fotograferen. De functie Focus Stacking is onmisbaar voor kleine onderwerpen en Pro Capture kan de vlucht van een vlinder nauwkeurig vastleggen.

In het verleden moest ik veel moeite doen om vlinders vliegend te fotograferen, maar nu kan ik precies de opname realiseren die me voor ogen staat. Ik denk dat ik deze vlinder voor het eerst ooit in de vlucht kon vastleggen dankzij Pro Capture Mode. De verbazingwekkende verbeteringen aan distortievervorming van de elektronische sluiter en de Pro Capture met maximaal 60 fps verschaften me voldoende mogelijkheden om de vlinder in de vlucht vast te leggen. De snellere repeterende opnamesnelheid van de elektronische sluiter maakte Focus Stacking bijzonder gemakkelijk. De kortere duur voor een enkele opname zorgt voor een aanzienlijk betere kans op een geslaagde foto. De kortere tijd in vergelijking met de E-M1 maakt het mogelijk om wonderbaarlijk gedetailleerde foto's te maken als het onderwerp niet beweegt. Daardoor is de camera uitstekend geschikt om buitenshuis uit de hand mee te werken.

Het is ook fijn dat er meer PRO-objectieven zijn die compatibel zijn met Focus Stacking. Ik denk dat de 8mm 1:1.8 Fisheye PRO in combinatie met Focus Stacking grenzen zal gaan verleggen. Het genot om ermee te werken wordt nog eindeloos veel groter met de nieuwe STF-8 Macro Flash en de repeterende opnamesnelheid van 10 fps van de FL-900R.

Kazuo Unno

Kazuo Unno

Japan

Unno werd in 1947 in Tokio geboren. Na zijn studie aan de Tokyo University of Agriculture and Technology bezocht hij tropische regenwouden overal te wereld. Vanuit zijn thuisbasis in Komoro in de prefectuur Nagano in Japan werkt hij als milieufotograaf, en hij fotografeert nog steeds het insectenleven in regenwouden. Zijn dagboek Komoro Diary, dat toegankelijk is via de webpagina Kazuo Unno's Insects World of Digital, heeft hij de afgelopen zeventien jaar dagelijks bijgehouden. Hij is voorzitter van de Japan Society of Scientific Photography.