OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Tomoko Hidaki

Tomoko Hidaki

Pianisti Takane Ichikawa opiskeli Pariisissa ja pursuaa vapaamielisen kansakunnan kirkasta, älykästä tunnelmaa. Hänen jännityksensä ja intohimonsa tulevat selvästi esiin kameralle hänen esiintyessään lavalla. Asetan sulkimen hiljaiseen tilaan ja siirryn niin lähelle pianon koskettimia kuin mahdollista, ja pyrin kuvaamaan kuvan, joka vangitsee hänen sormiensa liikkeen ja hänen hengityksensä.

Lumouduttuani sellisti Gen Yokosakan kädenliikkeistä ja pehmeästä ilmeestä kysyin voisinko valokuvata häntä. Yokosaka avaa ja sulkee silmänsä keskittyessään jousen liikkeisiin ja soittaen rentoutuneessa tilassa kuin laulua laulaen, eikä hän palaudu tilasta, ennen kuin kutsut häntä nimellä. Käytin hiljaista tilaa myös tässä kuvauksessa.

Miekkatanssija Kaori Kawabuchi on erittäin dynaaminen lavalla – taiteilija, joka voi olla sekä kiivas että pehmeä. Vaikka olimme aluksi suunnitelleet vain hänen miekkatanssinsa valokuvaamista, hänen liikkeensä ilman miekkaa olivat kauniita, joten kuvasin erilaisia tyylejä. Pystyin moneen kertaan vahvistamaan sen, miten OM-D E-M1 Mark II vastasi hänen teräviin, nopeisiin liikkeisiin yhä uudelleen.

Kaikkein vallankumouksellisin ominaisuus on AF Targeting Pad -toiminto. Perinteinen painiketyyppinen kamera ei pysy aina näyttämön ympäri valopyörteenä liikkuvien kohteiden mukana, jolloin on välttämätöntä luopua monista kuvaustilaisuuksista. AF Targeting Pad -toiminnon avulla voi välittömästi siirtyä tarkennusasentoon.

Tomoko Hidaki

Tomoko Hidaki

Japani

Valokuvaaja ja Japan Stage Photographers Societyn jäsen Hidaki on kotoisin Tokiosta, mutta on asunut Bostonissa Yhdysvalloissa nuorempana. Hän on lukuisien aikakauslehtien, näyttämöesitysten ja musiikkifestivaalien virallinen valokuvaaja, ja hänen työhönsä sisältyvät taiteilijavalokuvat ja esitysten markkinointimateriaalit. Hän kuvaa nykyään liikemaailman henkilöitä sekä yritysmainontaa ja esitteitä.