OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Testuro Shimizu

Testuro Shimizu

Elämäntyöni Mongolian valokuvaamisessa on kestänyt 19 vuotta. Huolimatta siitä, että sen maa-alue on lähes neljä kertaa Japania suurempi, olen käynyt maan lähes joka kolkassa. En ollut kuitenkaan koskaan käynyt taigalla (metsäinen havupuuvyöhyke), pohjoisimmassa osassa maata olevalla alueella. Tämä alue on eristyneen poropaimentolaisryhmän koti, ja niin kaukana kaikesta, että se on ehdottomasti vaikein alue kuvaukseen, sillä alueelle perille pääsemiseen on kuljettava lukuisia hankalia kulkureittejä.

Matkan vaikein osuus oli taival hevosen selässä. Kaikki varusteeni olivat selässäni ja ylitin jokia, kosteikkoja, vyörysora-alueita ja lukuisia vuoria. Mutta kun saavuin perille, olin ällistynyt luonnon rikkaudesta, enkä ole missään nähnyt mitään niin kaunista. Päivät olivat kuumia ja öisin lämpötilat laskivat niin alas, että aamunkoitteessa saattoi nähdä oman hengityksensä. Taigalla satoi päivästä päivään ja se on maan ainoa kostea alue. E-M1 Mark II -kamera ja PRO-objektiivit toimivat moitteetta lämpötilaeroista ja jatkuvasta sateesta huolimatta.

5-akselisen kuvanvakaajan ansiosta lähes kaikki kuvani olivat käsivaralla otettuja. Käytin jalustaa vain silloin, kun kuvasin yötaivasta sekä korkearesoluutioisia kuvia. Minusta todella tuntui siltä, että varusteeni pelastivat minut tällä kertaa. Mukanani oli uudet 12-100mm 1:4.0 IS PRO ja 25mm 1:1.2 PRO. Pidin erityisesti 25mm 1:1.2 PRO -objektiivista. Pidin polttopistealueesta, mutta se tarjosi myös kirkkautta, jota en ollut aiemmin kokenut, ja avasi uusia kuvausmahdollisuuksia. Kuvaamani aiheet nousivat kauniisti esiin käyttäessäni taustan sumennustehosteita, joita en ollut ennen edes kuvitellut. Siinä oli myös hyvä kiinteä tarkennus. Uskon, että tämä objektiivi on hyödyllinen vielä monessa tulevassa, luovassa kuvaustilanteessa.

Testuro Shimizu

Testuro Shimizu

Japani

Jokohamassa 1975 syntynyt Shimizu kuvaa ainutlaatuisella näkemyksellään, olipa kyse maisemista, yksittäisistä valokuvista tai dokumenttikuvauksesta. Hän on julkaissut valokuvakokoelmia, mm. CHANGE (MUUTOS) ja New Type (Uusi tyyppi), ja hänellä on lukuisia omia valokuvanäyttelyitä. Hän voitti ensimmäisen Yonosuke Natori Photography Award -palkinnon, Photographic Society of Japanin Newcomer Award -palkinnon 2014 sekä sai Photo City Sagamihara Photo Newcomer Award Honorable Mention -kunniamaininnan 2016. Hän on Japan Professional Photographers Societyn jäsen.