OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Takehiko Sato

Takehiko Sato

Maailman elämän verkko on todella vaihteleva ja täynnä mysteerejä. Sen pienet elämät loistavat piilotettua valoa ja niiden vielä kertomattomat tarinat eivät koskaan lakkaa kiehtomasta minua. Koska arvostan tätä pienoismaailmaa ja haluan tallentaa sen syvyydet, matkustin elämän aarreaittaan, Borneon trooppisiin sademetsiin.

Jotta pääsin laaksoon, joka oli kohteeni, patikoin syvällä kuumassa ja kosteassa viidakossa tuntikausia. Koska minun piti kantaa mukanani retkivarusteitani, halusin pitää kuvauskalusteeni mahdollisimman kompaktina ja kevyenä. Vaikka mukanani kulkeva paino oli rajallinen, saatoin ottaa mukanani kaikki välttämättömät laitteet OM-D:n kompaktin, kevyen järjestelmän ansiosta.

Ensimmäinen asia, jonka huomasin E-M1 Mark II:n edistysaskeleista, oli korkea kuvanlaatu kuvattaessa korkealla ISO-herkkyydellä. Viidakko oli pimeämpi kuin mitä odotin ja monissa kuvaustilanteissa vaadittiin korkeaa herkkyyttä. E-M1 Mark II saavutti silti hyvän kuvanlaadun, vaikka minun piti nostaa asetukseksi ISO 4000.

Tällä kertaa otin mukaani 300mm 1:4.0 IS PRO -objektiivin ja käyttäessäni 5-akselista synkronoitua kuvanvakaajaa, pystyin kuvaamaan käsivaralla kuvia, jotka eivät koskaan aiemmin ole olleet mahdollisia. Tässä objektiivissa on paitsi mahtavat telekuvausominaisuudet ja lisäksi erinomainen makrosuorituskyky, minkä ansiosta saatoin kuvata hienoimpia yksityiskohtia terävällä selkeydellä taivaansinisestä Heliocypha perforata -korennosta, jonka näin rämealueella.Suurinopeuksinen, erittäin tarkka automaattitarkennus kuvasi hienosti Papilio crino -perhosen liikkeen kukasta kukkaan ja uusi Pro Capture -tila teki ihmeitä kuvattaessa lentoon lähteviä lintuja. Tietenkin luotettava pöly- ja roisketiivis rakenne tekee kamerasta korvaamattoman kumppanin kuvattaessa kentällä vaikeissa olosuhteissa.

Takehiko Sato

Takehiko Sato

Japani

Sato kulkee piilossa olevan elämän ja luonnon perässä kaikkialla, lähellä sijaitsevista kohteista kaukaisiin trooppisiin viidakoihin. Viime vuosien aikana hänen Meiji Jingu -temppelin alueella kuvaamiaan kuvia on julkaistu Meiji Jingu: Forest of Life (Meiji Jingu -temppeli - Elämän metsä) -valokuvakirjassa ja National Geographic -lehdessä.