OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Peter Baumgarten

Peter Baumgarten

Kun otin käteeni alkuperäisen OM-D E-M1:n, se muutti tapani kuvata maailmaa ympärilläni. Matka jatkuu sen seuraajan, E-M1 Mark II:n uskomattoman edistyneillä ominaisuuksilla. Se inspiroi, motivoi ja toimii aivan eri tavoin kuin mitään, millä olen aiemmin kuvannut. Valitessani aiheita ja sijainteja kameran testaamista varten päätin pysytellä siinä mitä tiedän – Pohjois-Ontarion luonnossa. Olen viime vuosina kuvannut paljon E-M1:llä, ja se muodosti hyvän pohjan vertailla Mark II -mallia. Pääkohteeni oli maisema, vähäinen valo ja luontokuvaus.

Mark II:n nopeuden parantamiseen on selvästi paneuduttu. Eräässä tilanteessa kuvasin hietakurkiparvea aamunkoitteessa, kun ylitseni lensi parvi hanhia. Olin vaikuttunut siitä, miten nopeasti Mark II pystyi sopeutumaan uuteen kuvauskohteeseen vähäisessä valossa ilman, että tarkennusta piti hakea. Sekvenssikuvausnopeudet ovat myös parantuneet merkittävästi – sekä mekaanisesti että hiljaisessa tilassa. Jopa mekaaninen suljin on huomattavan hiljainen. ProCapture-tila, jälleen uusi, uskomaton Olympus-innovaatio, antoi minun kuvata tuokiokuvia, jotka ovat nopeampia kuin näkökyvyn nopeus. Olen käyttänyt sitä useita kertoja kuvatessani lintujen liikkeitä, joita en ikääntyneine reflekseineni olisi koskaan aiemmin edes unelmoinut kuvaavani.

Avaruusvalokuvaustuokion aikana arkailin ISO-arvon kanssa, koska pelkäsin liikaa kohinaa. Se pelko katosi täysin. Kohinan puute on uskomaton.

Kuten töideni nuori ihailija totesi, "Olet saanut sen näyttämään paremmalta kuin mitä se todella on!" Se on tavoitteeni, kun otan kameran käteeni – kuvata maailmaa tavoilla, jota muut eivät näe ja tuoda ilmi kauneus, jota on kaikkialla ympärillämme. E-M1 Mark II teki siitä juuri paljon helpompaa.

Peter Baumgarten

Peter Baumgarten

Kanada

Peter on maisemakuvaaja, joka pyrkii jatkuvasti parantamaan taitojaan. Ammattikouluttajana hän vetää valokuvauskursseja ja työpajoja kaiken tasoisille, valokuvaamistaitojaan parantamaan haluaville ihmisille. Peter on ollut Olympus-visionääri viimeisten kolmen vuoden ajan ja ylpeä ollessaan ainoa kanadalainen ohjelmassa.