OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Natsuki Yasuda

Natsuki Yasuda

Se oli kevätpäivä viisi vuotta Sendain maanjäristyksen jälkeen. Iwaten kaupunki, jossa edelleen vierailin, oli alkanut osoittaa merkkejä toipumisesta, kun asukkaiden elämä järkkyi uudelleen. Kumamoton aluetta ravistellut maanjäristys heitti varjon ihmisten elämään jopa useiden kuukausien ajan.

Valokuvatessani huomasin käyttäväni Tohokussa oppimiani asioita. En valokuvannut vain luontoa käydessäni Iwatessa, vaan myös ihmisten päivittäistä elämää varjostavaa pelkoa. Miltä heistä tuntui, kun he kohtasivat päivittäin muuttuvat meren, vuorien ja taivaan maisemat?

Luonnon ylivoimaisuuden ja ihmisten toiminnan välissä on rukous – rukous, joka näkyy jo sukupolvien ajan vietettynä festivaalina. Surraan edesmenneitä, muistellaan esivanhempien elävää muistoa ja kiitetään elämästä luonnon runsautta. Joskus se tapahtuu laulaen, joskus sulkemalla silmät keskittyen hiljaiseen mietiskelyyn, ihmiset ovat läsnä jakamassa saman tilan luonnon kanssa. Vaikka maan muoto Kumamotossa on erilainen, rituaalien juuret ylittävät ajan.

Tuntui kuin olisin hiljaa ojentanut käteni kohti näitä jaloja hetkiä kuvatessani valokuvan toisensa jälkeen. Miten meidän pitäisi elää toisiaan seuraavien katastrofien keskellä? Etsin vihjeitä hetkistä, joita kuvaan.

Natsuki Yasuda

Natsuki Yasuda

Japani

Yasuda on valokuvajournalisti Studio AFTERMODEssa, ja raportoi vähäosaisista ja Kaakkois-Aasian, Lähi-idän, Afrikan ja Japanin katastrofialueilta. Hän valokuvaa katastrofialueiden olosuhteita ja kirjoittaa niistä, ja työn painopiste on ollut Sendain maanjäristysalueella Japanissa.