OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Larry Price

Larry Price

Etelä-Kalifornia on toisenlainen kuin mikään muu paikka Pohjois-Amerikassa. Siellä on kauniita maisemia, upeaa arkkitehtuuria, Tyynimeri, Hollywood ja kaikki urbaanin Los Angelesin hullut, omituiset näkymät ja äänet. Venice Beachin auringonlasku ja Santa Monican aallonmurtaja ovat ylittämättömiä. Huomaat olevasi tässä uskomattoman valokuvauksellisessa paikassa, ja kaikilla on hauskaa. Sen jälkeen menet erämaahan, jonka muodot ja maiseman jyrkkyys ovat niin aavemaisia. Huntington Beachin surffaajista Salton Sean eristyneisyyteen, tämä alue on valokuvaajan paratiisi.

Pohjois-Amerikan parhaita surffauspaikkoja löytyy aivan Huntington Beachin aallonmurtajan läheltä. Kuvatessani surffauksen U.S. Openia havaitsin, että uusi Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4 IS PRO on mahtava kuvattaessa nopeaa liikettä. Sillä on ällistyttävä alue pienessä paketissa – vastaa 600 mm objektiivia. Käytössäsi on objektiivi, joka mahtuu pieneen laukkuun, ja jonka ansiosta voit liikkua helposti ja jolla voi kuvata upeita kuvia. Oli hullua kulkea eri paikoissa tämän kompaktin paketin kanssa, kun kaikilla muilla oli jättiläiskokoinen jalusta ja 7 kilon objektiivi.

Sitten on Kalifornian hiljainen puoli, hienovaraisten kontrastien kohtauspaikka. Siellä on arkkitehtuuri – Getty Museumin ja Walt Disney Concert Hallin upeat kuvakulmat. Rakennukset suorastaan loistavat aamunkoitteessa. Ja sitten on erämaa.

Vain kahden tunnin ajomatkan päähän Los Angelesista, yhdestä tiheimmin asutetuista, valosaastuneimmista paikoista maapallolla, suuntautuva matka Joshua Treen kansallispuistoon. Olet tähtien peittämän yötaivaan alla. Voit yhdistää etualan joosuanpuiden vääristyneet muodot linnunradan tähtivyöhön yläpuolellasi. Olen rakastunut Live Composite -toimintoon, jonka avulla voi ottaa pitkiä valotuksia tähdistä ylivalottamatta ympäröiviä valonlähteitä.

Rakastan kuvaamista Kaliforniassa. Voin ottaa hienoja valokuvia kolmen metrin päästä itsestäni milloin tahansa. Kameran voi ottaa esiin ja alkaa kuvata eikä kukaan kiinnitä siihen huomiota. Jokainen touhuaa omiaan. Se on mahtavaa. Ja E-M1 Mark II:ssa on ominaisuudet, joilla voi reagoida kaikkeen näkemäänsä. Rakastan ohjelmoitavia lisätiloja, joita voin asettaa eri tilanteita varten. Yksinkertainen tilavalitsimen käännös ja siirryt yöasetuksista toimintatilaan. E-M1 Mark II on todellinen taiteilijan kamera.

Larry Price

Larry Price

Yhdysvallat

Amerikkalainen valokuvaaja Larry C. Price on ollut Olympus-visionääri vuodesta 2003 alkaen. Hän on voittanut kahdesti Pulitzer-palkinnon uutisvalokuvauksesta ja vuonna 2015 hän voitti Emmyn PBS NewsHour -ohjelman kanssa tutkivasta journalismista. Hän työskentelee tällä hetkellä Pulitzer Centerin kriisiraportoinnissa dokumentoiden lapsityövoimankäyttöä ja globaalia saastumista.