OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Lachlan Moore

Lachlan Moore

Australia, niin kaukana muusta maailmasta, ja ympäristöltään voimakas, monimuotoinen ja laaja. Avarat maisemat, autiomaat, syrjäiset yhteisöt, vaihteleva rannikko ja kova, säälimätön valo: toista samanlaista paikkaa ei ole. Asun kaakkoisen lauhkealla ilmastovyöhykkeellä Victorian osavaltiossa. Täällä rannikko kohtaa Tyynenmeren ja Tasmaninmeren, ja pahamaineinen Bassinsalmi erottaa Victorian osavaltion Tasmanian saaresta.

Testataksemme Olympus OM-D E-M1 Mark II -kameraa päätimme suunnata syvälle Australian Alpeille, Snowy Mountainsin vuoristoon. Pääsimme aivan sattumalta seuraamaan poikkeuksellisten australialaismiesten ryhmää. Heidän tehtävänään on säilyttää Australian Alppien monimuotoisuus liikkumalla alueella ratsain, aidata Brumby-hevosten (villihevosten) laumoja ja siirtää ne uuteen paikkaan. Pystyimme testaamaan uuden kameran nopeutta ja näppäryyttä karussa maisemassa, taipuisien lumieukalyptusten ympäröiminä ja Snowy River -joen varrella. Asetimme AF:n ja seurannan toimivuuden samaten kuin parannetun kuvanvakautuksen kovalle koetukselle kuvaamalla käsivaralla kuvia 300mm 1:4.0 IS PRO -objektiivilla. Järjestelmä oli monipuolinen, kevyt ja tehokas. Avarat maisemat antoivat meille mahdollisuuden hahmottaa paikan seesteisyyden, sen aikaisten aamujen pakkasilman kontrastina kirkkaiden, avarien iltataivaiden välillä. Kun Brumby-hevoset kävivät vaikeasti tavoitettaviksi, ratsastajista itsestään tuli kuvauskohde.

Vastakohtana sisämaan avaruudelle halusimme sen jälkeen kuvata voimakkaan graafisen kuvasarjan studiossa. Kokosimme ryhmän nykytanssijoita kuvattavaksi. Käytimme valkoista jauhetta ja lyhytkestoista salamaa ja hyväksikäytimme kameran suurinopeuksista sarjakuvausta sekä poikkeuksellisen puhdasta ja tarkkaa kuvanlaatua. Olympus Capture -ohjelmalla ohjatun OM-D E-M1 Mark II -kameran toiminta oli sujuva ja virheetön prosessi.

Harkitun painotuksen ja ergonomian ansiosta OM-D E-M1 Mark II tuntuu ällistyttävän tutulta huolimatta uskomattomasta kehityksestä ja uusista ominaisuuksista.

Lachlan Moore

Lachlan Moore

Australia

Moore on yli vuosikymmenen kokemuksen mainoskuvauksesta omaava australialainen valokuvaaja, joka on Melbournelaisen luovan tilan, Rokeby Studiosin, perustaja. Mooren töissä elokuvallinen lähestymistapa valoon, sävyihin ja väreihin on peräisin hänen ajastaan elokuvien mainoskuvien valokuvaajana Australian elokuva- ja TV-teollisuuden palveluksessa. Tämän työn kautta Moore on valokuvissaan yhdistellyt ihmishahmoja paikkoihin, väreihin sekä valoon. Mainosvalokuvauksen lisäksi Moore on ollut arvostetun Moran Photographic Prize -kilpailun finalisti työllään Mossman Gorge, Monday Afternoon (Mossmanin rotko, maanantai-iltapäivä). Hän suhtautuu intohimoisesti maisema- ja merivalokuvaukseen ja asuu Victorian osavaltion Bassin rannikolla Australiassa.