OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Koji Nakano

Koji Nakano

Lunnit ovat söpöjä merilintuja, joilla on värikäs nokka ja koominen tapa liikkua. Lintujen tieteellinen lajinimi on Fratercula arctica, ja niitä esiintyy eri puolilla Atlantin valtameren pohjoisosia. Yli puolet niistä pesii Islannissa. Vaikka olen kuvannut niitä lukuisia kertoja Isossa-Britanniassa, halusin kovasti tutustua niiden suurimpaan asuinalueeseen, joten matkustin Islantiin.

Matkakumppaninani oli OM-D E-M1 Mark II. Koska kannettavuus on tärkeä osa lintujen kuvaamista luonnossa, OM-D on ylivoimainen kompaktin järjestelmäkokonsa ansiosta. PRO-objektiivisarja, esimerkiksi 300mm 1:4.0 IS PRO, tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun eikä koskaan estä valokuvaajan liikkeitä. Islannin valoisat yöt tarjoavat valokuvausmahdollisuuksia 24 tuntia vuorokaudessa ja hyvin vähän tilaisuuksia lepoon, minkä vuoksi voimia säästävät kevyet varusteet ovat merkittävä etu. Edellisten kompaktien järjestelmäkameroiden heikkoutena olivat automaattitarkennuksen suorituskyky ja sähköisen etsimen näyttöviive, E-M1 Mark II -kameraa kuitenkin arvostetaan näiden ominaisuuksien vuoksi. Tällä kertaa tekstuurit olivat erityisen hankalia valtameren ja riuttojen sekoittuessa, minkä vuoksi ympäristö oli hankala automaattitarkennukselle. E-M1 Mark II tarjosi kuitenkin tarkan automaattitarkennuksen lentävien lunnien ja lapintiirojen kuvaamiseen. Sähköisen etsimen näkymä on myös hyvin mukava, ja sen avulla on mahdollista seurata tarkkaan lintuja sekvenssikuvausta käytettäessä.

Suuri määrä objektiiveja 7mm ultralaajakulmaobjektiivista 300mm superlaajakulmaobjektiiviin kattavat kaikki ajateltavissa olevat polttovälit hyönteisistä lintuihin ja villieläimiin.

Uskon, että E-M1 Mark II -kameran tulo varmistaa OM-D-järjestelmän aseman luontovalokuvaukseen täydellisesti sopivana.

Koji Nakano

Koji Nakano

Japani

Nakano on taitava lentokoneiden ja lintujen valokuvaaja, ja hänen valokuviaan käytetään mainoksissa ja aikakauslehdissä. Hänen kaksi pääaihettaan "Lintumaailma" ja "Lentomaailma" vievät hänet joka puolelle maailmaa. Häneltä on viimeksi julkaistu “Digivalokuvaustekniikoita lintukuvaamiseen” ja “Digivalokuvaustekniikoita lentokoneiden kuvaamiseen”.