OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Kazuo Unno

Kazuo Unno

Otin mukaani uuden OM-D E-M1 Mark II -kameran lähtiessäni kuvaamaan hyönteisiä 20 päiväksi Malesiaan. Totesin E-M1 Mark II -kameran olevan erittäin tyydyttävän. Tämä matka todisti minulle, että tämä kamera on hyönteisvalokuvauksen ehdoton väline Focus Stacking (Tarkennustasojen pinoaminen) -toiminnon ansiosta, mikä on olennainen pienten kuvauskohteiden kannalta, ja Pro Capture -tila vangitsee tarkasti perhosen lennon.

Minun piti aiemmin tehdä kovasti töitä kuvatakseni perhosia lentämässä, mutta nyt voin ottaa haluamani kuvan silloin, kun haluan. Uskon, että juuri Pro Capture -tilan ansiosta pystyin kuvaamaan tämän perhosen lennossa ensimmäistä kertaa. Sähköisen sulkimen vääristymien korjauksen ällistyttävät parannukset ja jopa 60 kuvaa sekunnissa taltioiva Pro Capture -tila tarjosivat tyydyttävän suoritustason lennossa olevan perhosen kuvaamiseen. Sähköisen sulkimen nopeampi sarjakuvausnopeus tekee Focus Stacking (Tarkennustasojen pinoaminen) -toiminnosta erittäin helpon. Yhden kuvauksen käyttämä lyhyempi aika paransi merkittävästi mahdollisuuksiani kuvata onnistuneita valokuvia. Lyhyempi aikajakso verrattuna E-M1-kameraan mahdollistaa upeiden, yksityiskohtaisten valokuvien kuvaamisen, jos kohde ei liiku, mikä tekee tästä kamerasta mahtavan ulkona tapahtuvaan käsivarakuvaukseen.

Oli myös mahtava nähdä useampia Focus Stacking (Tarkennustasojen pinoaminen) -toiminnon kanssa yhteensopivia PRO-objektiiveja. Uskon, että 8mm 1:1.8 Fisheye PRO -kalansilmäobjektiivi yhdessä Focus Stacking (Tarkennustasojen pinoaminen) -toiminnon kanssa avaa uusia alueita. Kuvaamisen ilo laajenee äärettömyyteen FL-900R:n uuden STF-8 Macro Flash -makrosalaman ja 10 kuvaa sekunnissa taltioivan sarjakuvaustoiminnon ansiosta.

Kazuo Unno

Kazuo Unno

Japani

Tokiossa 1947 syntynyt Unno alkoi matkailla maailman trooppisissa sademetsissä valmistuttuaan Tokion yliopiston maatalous- ja teknologisesta tiedekunnasta. Hän jatkaa edelleen ympäristövalokuvausta, ja asuu Naganon Komorossa kuvaten yhä aktiivisesti trooppisten sademetsien hyönteisiä. Hänen Komoro Diary (Komoron päiväkirjaa) -julkaisuaan, joka on luettavissa Kazuo Unno's Insects World of Digital (Kazuo Unnon hyönteisten digitaalinen maailma) -sivustolla, on päivitetty joka päivä viimeisten seitsemäntoistavuoden ajan. Hän on Japan Society of Scientific Photographyn puheenjohtaja.