OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Izumi Hirota

Izumi Hirota

Minusta perinteiset SLR-järjestelmäkamerat olivat etunenässä, kun kyse oli liikkuvien aiheiden kuvaaminen. Tämä kamera kuitenkin sekä vastaa SLR-järjestelmäkameroiden suorituskykyä että jopa ylittää sen.

Koska etsin toimii valokuvaajan ensimmäisenä kosketuspisteenä aiheeseen, se on mielestäni äärimmäisen tärkeä valokuvauksessa. Huomaat, että E-M1 Mark II:n etsimen näyttö on hyvin yksityiskohtainen. Kun kameraa siirtää ylös, alas, vasemmalle ja oikealle pystyy todistamaan, että aikaviiveongelma on käytännössä olematon. Olin yllättynyt, että oma näkymäni kohteeseen sähköisen etsimen kautta vaikutti luonnolliselta. Minusta se on tämän mallin suurin edistysaskel.

Seuraava kohta ei todellakaan näy teknisten tietojen luettelossa – erinomainen tartuntaote. Peukalon alueen muoto mukaan lukien tartuntaote on suunniteltu hyvään pitoon.Vaikka junakuvaus muodostuu yleensä liikkeestä, kokeilin 50 Mt:n korkearesoluutiokuvia staattisissa kuvissa asemista ja junista paikoillaan. Voit nähdä kuvassa kylmiä metallireunoja, maalin lumon ja veturien öljyisen tekstuurin.

Käytin Pro Capture -tilaa kuvatessani hetkeä, jolloin juna tuli ulos tunnelista. Tällaisessa tilanteessa on liian myöhäistä aktivoida suljinta, jos jo näkee junan. Tämän ominaisuuden ansiosta on mahdollista siirtyä toisiaan seuraaviin kuviin tilanteessa, jossa keskittymisaika on lyhyt.

Kuvaan joka päivä runsaasti kuvia liikkuvista kuvauskohteista, jotka vaativat hyvää ajoitusta. Tällä tavoin kuvaavana ammattilaisena olen ällistynyt, että tämä kamera ei väsyttänyt minua. Koska minulla on vielä runsaasti energiaa matkani toiselle puoliskolle, minusta tuntuu, että voin kuvata jotakin, jota en ole ennen kokeillut.

Izumi Hirota

Izumi Hirota

Japani

Tokiossa 1969 syntynyt Hirota matkustaa edelleen eri puolilla maailmaa kuvaamassa valokuvia ja osallistuen valokuvanäyttelyihin keinona viestiä rautateiden kauneudesta. Hän on myös mukana pitkäkestoisissa avustustoimissa, kuten nopean valmiuden toimijana monilla katastrofialueilla. Hirota suunnittelee, tuottaa ja toteuttaa lukuisia erilaisia junakuvaustapahtumia.