OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Hiroyuki Yakushi

Hiroyuki Yakushi

Summit to Sea (Vuorten huipuilta merelle)

Monia eri urheilulajeja harrastetaan vuorten huipuilta merelle saakka. Whistler Mountainia, joka sijaitsee noin 125 kilometriä pohjoiseen Vancouverista, pidetään koko Pohjois-Amerikan parhaana hiihtokeskusalueena. Vuoden 2010 talviolympialaiset pidettiin täällä. Siitä tulee kesäkuukausien ajaksi huomattava maastopyöräilykohde. Maastopyöräilijöiden kuvaaminen merkitsee, että minulla pitää olla samat suojavarusteet, kypärä ja polvi-, käsi- ja olkapääsuojat. Minun on siirryttävä pyöräilijöiden mukana voidakseni kuvata heitä, joten kisaan epätoivoisesti pysyäkseni mukana reitillä.

Tärkein asia urheilukuvauksessa on kyky seurata kohdetta jatkuvasti etsimessä. E-M1 Mark II -kamerassa on nopea etsin, joka ratkaisee tämän ongelman. Kuvien blackout-aika on erittäin lyhyt ja kohteen seurannan jatkaminen on mahdollista sivuttaisessa liikkeessä. Monet maastopyöräilyreitit kulkevat puuston lomassa, minkä vuoksi kuvausolosuhteista tulee pimeitä. Tällaisessa tilanteessa FL-900R-salama, jonka sarjakuvauksen 10 kuvan sekuntinopeudesta on todella iso apu.

Siirryin seuraavaksi Vancouverin lähellä sijaitsevaan Squamishin kaupunkiin, jossa aioin kokeilla leijapurjehduksen (tunnetaan myös nimellä leijasurffaus) kuvaamista. Lukuisia leijoja kellui sulaneen lumen kylmällä vedellä täyttämässä poukamassa. Urheilulaji on luonnostaan riippuvainen tuulesta ja vuoroveden vaihteluista, joten on pystynyt kuvaamaan sellaisia valokuvia, joita olin ajatellut. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että Olympusille luonteenomaisen pöly- ja roisketiiviin rakenteen luotettavuus oli täällä todella kätevä.

Hiroyuki Yakushi

Hiroyuki Yakushi

Japani

Toyaman prefektuurissa syntynyt Yakushi valmistui Kioton yliopiston ulkomaisten opintojen laitokselta ja myöhemmin Tokion valokuvauskoulusta (tunnetaan nykyään nimellä Tokyo Visual Arts). Yakushi valokuvaa lukuisten urheilulajien maailmanmestaruuskilpailuja ja olympialaisia (talviolympialaisissa 12 kertaa ja kesäolympialaisissa 4 kertaa), ja on kuvannut hiihdon maailmancupia vuodesta 1969 saakka. Hän ei rajoita itseään vain urheiluun, vaan on kuvannut Kioton Gion Matsuria 2007 alkaen ja avustanut Olympusin When the Camera Speaks (Kun kamera puhuu) -sivuston sisältöön. Hän on World Sports Press Associationin ja Association Japonaise de la Presse Sportiven jäsen.