OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Hiroyuki Tomura

Hiroyuki Tomura

Matkustin kolmeen kohteeseen kuvaamaan merellistä elämää OM-D E-M1 Mark II -kameralla -- Meksikon länsirannikolla olevaan Baha California Surin osavaltion La Pazin kaupunkiin, Malediivien Baa-atollille ja maailman luonnonperintökohteeksi nimetylle Indonesian Komodon saarelle.

La Pazin kaupunki on kuuluisa villeistä kalifornianmerileijonistaan. Menin sinne kuvaamaan juuri, kun merileijonan poikaset alkavat kiinnostua ympäristöstään. Kun suuntasin objektiivini niitä kohti, merileijonat poseerasivat ja ilmeilivät aivan kuin ne olisivat olleet ammattimalleja.

Olen aina yhtä hämmästynyt paikan mittakaavasta, kun vierailen Malediiveilla. Planktoneita metsästävien rauskujen parven näkeminen Hanifaru Bayn vesissä on inspiroivaa. Täysin keskittyneenä tilanteeseen painoin laukaisinta.

Komodon saarella kuvasin värikkäitä merivuokkoja, pehmeitä koralleja, merituppia, sienieläimiä ja niiden lomassa liikkuvia kaloja ja merikilpikonnia. Käytin Olympus UFL-3 vedenalaista salamaa ja kuvasin värikkään maiseman, jota on valtameressä vaikea kuvitella.

Sellaiselle kuin minä, joka työskentelen pääasiassa veden äärellä ja alla, Olympus on luotettava kumppani, jonka varma pölytiiviys, roisketiiviys, vedenalainen valkotasapaino ja vedenalaiset kuvaustilat ja vedenpitävä kotelo tekevät siitä ohittamattoman. E-M1 Mark II -kamera on kokenut merkittäviä edistysaskeleita alueilla, joissa peilittömät kamerat eivät ole aiemmin menestyneet, kuten EVF ja hämärien alueiden AF, joiden ansiosta on helpompi nähdä veden alla eivätkä kohteet mene ohi.

Vedenalaisen valokuvauksen tulevaisuus on Olympusin harteilla. Tämä ei ole liioittelua. Odotan innolla kuvia, joita tulen kuvaamaan tällä järjestelmällä.

Hiroyuki Tomura

Hiroyuki Tomura

Japani

Tomura matkustaa maailman valtamerillä ja kuvaa kaikkea kukoistavista merielävistä merenpohjan uponneisiin aluksiin. Hänen valokuviaan on nähtävänä Olympusin vedenalaisten kuvaustuotteiden luetteloissa, ja hän vetää vedenalaisen valokuvauksen seminaareja Olympusin osastolla Japanin suurimpien merenkulkutapahtumien yhteydessä.