OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Adrian Rohnfelder

Adrian Rohnfelder

Rakkauteni yksinäisiin, kaukaisiin maisemiin ja aktiivisiin tulivuoriin tekevät kameralle asettamani vaatimukset hyvin korkeiksi. Kameran piti olla kompakti, kevyt ja kätevä kaikissa tilanteissa, jopa jyrkillä rinteillä ja fyysisesti vaativilla maastopoluilla. Ajoittaisten ääriolosuhteiden, esimerkiksi tuhkan, kosteuden ja kylmyyden sekä syövyttävien ja kuumien kaasujen, vuoksi tarvittiin ehdottomasti vankka ja suojattu kotelointi. Erittäin korkea kuvanlaatu on itsestäänselvyys. Valon intensiteetti ja kuvanvakaus ovat minulle myös tärkeitä, koska kokonaispaino huomioon ottaen en aina voi ottaa jalustaa mukaani.

Intensiiviseen OM-D E-M1 Mark II -kameran käyttötestiin ääriolosuhteissa valitsin siksi matkan Alpeille, Mont Blancin alueelle sekä Islannin tulivuorisaarelle. Kameran piti todistaa arvonsa vuoristokiipeilyn, kiehuvien geysirien, hienojakoisen vulkaanisen tuhkan ja märkien vesiputousten keskellä. Tavoite oli kuvata vihamielisen ympäristön muotoja, värejä, kauneutta ja voimaa.

Minulla on viime vuosina ollut mukanani laaja valikoima kameroita, Olympus-kamerat mukaan lukien. Mutta jo ensimmäisellä käyttökerralla minulla oli tunne, että olin matkustanut E-M1 Mark II -kameran kanssa aina. Se istuu täydellisesti käteen, hyvin turvallisesti mutta ei vie tilaa, sen paino on ihanteellinen ja siinä on nopea kuvausvalmiustoiminto. Se on myös osoittanut olevansa käytännössä erittäin vankkatekoinen. Asetin sen joka päivä äärirajoille, kunnes lopulta E-M1 Mark II oli pisteessä, jossa sen piti selviytyä jääsohjoisesta vesisuihkusta. Ei mitään ongelmia – kamera toimi täydellisesti koko ajan.

Päinvastoin kuin edellisessä mallissa, nopeampi automaattitarkennus sekä huomattavasti parempi kuvanvakain nousevat esiin. Vaikuttavaa! Monista uusista toiminnoista minulle kaikkein tärkein on akkunäyttö, joka näyttää tarkat prosenttilukemat yhdessä huomattavasti lyhyempien latausaikojen kanssa. Se tarkoittaa, että nopean tien päällä pidetyn kahvitauon jälkeen tyhjä akku voi olla vähintään 50 % ladattu. Olen myös todella innoissani siitä, että voin kuvata ultra HD (4K) -tarkkuudella, mitä itse pidän nykypäivän multimedia-esityksissä ehdottomana välttämättömyytenä.

Edellä kuvaamieni kahden testin jälkeen voin turvallisesti sanoa, että mielelläni vaihdan nykyiset varusteeni välittömästi OM-D E-M1 Mark II -kameraan. Pystyin molemmilla matkoilla ottamaan erinomaisia kuvia, jotka olivat mahdollisia vain tämän ällistyttävän kameran ansiosta.

Adrian Rohnfelder

Adrian Rohnfelder

Saksa

Adrian Rohnfelder sai ensimmäisen kameransa 6-vuotislahjaksi. Sen jälkeen hän ei ole matkustanut ilman sitä. Kolmen viikon matka Indonesiaan 2008 sytytti hänen kiinnostuksensa etäisiin seutuihin ja aktiivisiin tulivuoriin. Itseoppinut valokuvaaja käynnisti 2013 viimein oman valokuvayrityksen toiseksi tulonlähteekseen. Freelance-matkakuvaajan ja kuvajournalistin kuvauskohteet vaihtelevat maisemista luontoon ja dokumentteihin. Hänen visuaaliselle erityiskielelle ovat tyypillisiä värikkäät kuvat, jotka ilmaisevat luonnon kauneutta ja samanaikaisesti sen voimaa. Hänen töitään on julkaistu kotimaisissa ja kansainvälisissä aikakauslehdissä ja sanomalehdissä, ja hän on voittanut arvostettuja ammattilaiskuvauspalkintoja. Adrian Rohnfelder on esitellyt matkakokemuksiaan myös multimediatuotantona.