OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Victoria Rogotneva

Victoria Rogotneva

Ik reis nu al 30 jaar de wereld rond. En sinds bijna 8 jaar leef ik met een camera in de hand. Ik begon met landschapsfotografie en kwam geleidelijk tot het inzicht dat ik het fotograferen van dieren en mensen nog interessanter vind.

Nergens ter wereld vind ik zoveel variëteit als in Afrika. Vanwege de prachtige stammengemeenschappen en de grote aantallen dieren is Afrika mijn tweede thuis geworden. Toen ik met een ander systeem in Afrika werkte, merkte ik dat ik behoefte kreeg aan een volledig andere uitrusting om mijn werk voort te zetten.

Ik heb voor de Olympus OM-D E-M1 Mark II gekozen en dat was niet voor niets: ik vond het erg belangrijk om te beschikken over functies zoals snelle en nauwkeurige autofocus, een stille sluitermodus, opnamesnelheid, goede kleurweergave en een laag gewicht van het totale systeem.De Olympus-camera is een combinatie van dit alles en geniet nu mijn voorkeur boven andere cameramodellen.

Ik ging met de nieuwe Olympus OM-D E-M1 Mark II en mijn oorspronkelijke E-M1 naar Zuid-Afrika en Namibië. De camera's lijken aan de buitenkant op elkaar. Onderweg wilde ik de werking van de autofocus en de kleurenmatrix vergelijken. Snelle en nauwkeurige autofocus is zeer belangrijk bij dierenfotografie. Voor landschapsopnamen heb ik een goede kleurweergave nodig.De mogelijkheid om snelle opnamen te maken vind ik een waar genot. Met de nieuwe Olympus-camera stopte ik met nadenken wanneer ik de sluiter moet indrukken en kon ik toch de gewenste momenten vastleggen!

Ik ben ook zeer te spreken over mijn landschapsopnamen, zelfs in omstandigheden met weinig licht. De E-M1 Mark II heeft een betere matrix, een veel betere kleurdoorvoering en minder ruis bij laag contrast. De camera heeft ook het beste dynamisch bereik, zodat je zelfs met tegenlicht kunt fotograferen. Dat zijn allemaal belangrijke punten voor een landschapsfotograaf.Helaas kon ik de camera slechts drie weken uitproberen. Ik had graag meer tijd gehad omdat ik deze hightech Olympus-camera zo aangenaam vind om mee te werken. Alles eraan geeft je kansen om van elke fotolocatie te genieten - de gebruiksvriendelijke interface, de functies op de camerabody, de duurzame batterij, en zijn snelle autofocus en goede matrix. Bijgevolg kun je als fotograaf intuïtief de opnamen maken die je voor ogen staan.

Victoria Rogotneva

Victoria Rogotneva

Rusland

Victoria Rogotneva uit Rusland studeerde aan de faculteit Natuurkunde en ontwikkelde zich tot fotografe en reiziger. Sinds de dag waarop ze voor het eerst een camera in de hand nam, is ze nooit meer zonder geweest. Ze is nu voornamelijk bezig met het organiseren van foto-expedities in alle delen van de wereld. Afrika, Europa, Azië, Amerika en zelfs de Noordpool - voor haar werk als fotografe heeft ze een eindeloze lijst plaatsen over de hele wereld bezocht. Ze is bekroond en finaliste geweest op internationale wedstrijden in Europa en Amerika. Ze was bijvoorbeeld de eerste winnaar van "Best Photos of Russia" (2013) en heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in Moskou, St. Petersburg en andere Russische steden, in Israël en de VS.