OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Tomoko Hidaki

Tomoko Hidaki

De pianiste Takane Ichikawa studeerde in Parijs en heeft als persoon de lichte, intelligente uitstraling van een ruimdenkend land. Haar spanning en passie tijdens podiumconcerten komen duidelijk tot uitdrukking door de camera. Ik stelde de sluiter in op de stille modus, probeerde zo dicht mogelijk bij de piano te komen en hoopte op een opname die haar vingerbewegingen en ademhaling treffend zou vastleggen.

Betoverd door de mooie armbewegingen en de zachte uitdrukking van de cellist Gen Yokosaka vroeg ik hem of ik hem mocht fotograferen. Terwijl Yokosaka geconcentreerd heen en weer wiegde, opende en sloot hij zijn ogen ontspannen alsof hij een lied zong en verkeerde in die staat tot hij zijn naam hoorde zeggen. Voor deze opname gebruikte ik ook de stille modus.

Zwaarddanseres Kaori Kawabuchi is buitengewoon dynamisch op het podium - een artiest die zowel krachtig als zacht kan overkomen. Hoewel we aanvankelijk van plan waren om alleen haar zwaarddans te fotograferen, waren haar bewegingen zonder zwaard ook prachtig en ik fotografeerde haar ten slotte in verschillende stijlen. Ik kon vaststellen dat de OM-D E-M1 Mark II elke keer opnieuw op haar scherpe, snelle bewegingen reageerde.

De meest revolutionaire functie is de AF Targeting Pad. Met traditionele camera's met knopbediening kun je soms geen tred houden met onderwerpen die in een poel van licht rondbewegen, met als gevolg dat je veel kansen moet laten slippen. Met de AF Targeting Pad kun je onmiddellijk de doelpositie voor scherpstelling verplaatsen.

Tomoko Hidaki

Tomoko Hidaki

Japan

Hidaki is fotograaf en lid van de Japan Stage Photographers Society. Ze komt uit Tokio maar heeft vroeger jarenlang in Boston in de VS gewoond. Ze is een officiële fotograaf voor verschillende tijdschriften, podiumoptredens en muziekfestivals en fotografeert onder andere artiesten en reclamemateriaal voor optredens. Momenteel werkt ze voor zakenmensen en bedrijfsreclame en brochures.