OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

Parijs is een boeiende stad vol geheimen en vormt het onderwerp of de achtergrond van veel beroemde foto's. Ook veel van mijn foto's heb ik hier gemaakt.

Voor deze uitstap naar Parijs koos ik voor de OM-D E-M1 Mark II omdat ik me had voorgenomen om mijn voorliefde voor deze stad in beeld te brengen. Tijdens het fotograferen lette ik op de details van de stad terwijl ik er wandelde en sprak met de mensen die ik fotografeerde.

Het eerste wat ik opmerkte toen ik de E-M1 Mark II in de hand nam, was hoe klein de body was terwijl hij toch zo degelijk is en een goede grip biedt. Hij is goed gemaakt, alle bedieningen zijn verbeterd, en zijn soepelheid en snelheid zorgen voor een werkelijk aangename ervaring. De verbazingwekkende high-speed repeterende opnamefunctie van een professioneel model zoals de E-M1 Mark II lijkt misschien overdadig voor een straatfotograaf zoals ik. Maar juist die krachtige specificaties zorgen ervoor dat snelle kiekjes betrouwbaar worden vastgelegd, dus je kunt er zonder voorbehoud moeilijke uitdagingen mee aan. Ik ben bijzonder dankbaar voor de aanzienlijke verbetering van de AF-snelheid. Ik kan er tijdens het wandelen snel onverwachte kansen mee te baat nemen. De camera is compact en onopvallend en schrikt nooit personen af als je snel een portret maakt of een onderwerp op een straathoek fotografeert.

Ik denk dat ik dankzij de E-M1 Mark II Parijs dieper kon beleven dan ooit tevoren.

Takehiko Nakafuji

Takehiko Nakafuji

Japan

Nakafuji is afgestudeerd aan Tokyo Visual Arts en is eigenaar van Gallery Niepce in Tokyo. Hij heeft diverse fotocollecties gepubliceerd, waaronder STREET RAMBLER, en zijn werk is internationaal tentoongesteld. Hij ontving onder andere de 24e Tadahiko Hayashi Award.