OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Shin Yamagishi

Shin Yamagishi

Na lang wachten kon ik eindelijk met dit topmodel aan de slag. Ik zou niet weten met hoeveel digitale camera's van Olympus ik al gewerkt heb. Mijn beste herinnering is aan de E-20, die mijn voornaamste camera werd. Sindsdien zijn er tientallen jaren verstreken en ik fotografeer nog steeds en kijk nog elk jaar uit naar nieuwe modellen.

Met dit model het ik het gevoel dat ik werkelijk een authentieke digitale camera heb ontmoet die voor professionals bedoeld is.

Ik heb deze foto's in en rond Obihiro in Hokkaido gemaakt. Omdat ik Tourism Ambassador van Obihiro in de regio Tokachi ben, bezoek ik dit gebied ongeveer vijf keer per jaar. Ik was blij dat ik kon fotograferen in een omgeving waar ik diepe herinneringen aan heb, en mijn dagelijkse ervaring als fotograaf is me nog nooit zo goed van pas gekomen. Nu camera's tegenwoordig zo ver ontwikkeld zijn dat iedereen kan fotograferen, kun je je afvragen wat een professional nog kan laten zien.

De nieuwe E-M1 Mark II is niet te groot en niet te klein voor een professionele fotograaf, precies zoals het hoort. Hij heeft uiteraard mijn favoriete functie voor creatieve filters en ik kon er onmiddellijk met een vertrouwd gevoel mee aan de slag. Een doorslaggevend kenmerk vind ik hoe de sluiterknop aanvoelt en deze camera stelt me niet teleur. De FL-900R heeft een hoge intensiteit en snelle laadtijd en de flitser wordt gemakkelijk opgezet. Ik sta te popelen om er zelf een aan te schaffen en mee te werken.

Shin Yamagishi

Shin Yamagishi

Japan

Yamaguchi is gespecialiseerd in het portretteren van acteurs, popsterren en atleten en fotografeert op uiteenlopende terreinen onder meer voor reclame, modellen, fotocollecties en tijdschriften. Hij heeft meer dan 350 fotocollecties gepubliceerd en treedt op in verschillende tv-programma's en andere media. Hij fotografeert sinds lang de befaamde Ban'ei-paardenracen in Hokkaido in Japan en publiceert zijn foto's in boeken. Hij is ook Tourist Ambassador van de regio Tokachi en lid van de Japan Professional Photographers Society.