OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Olivier Follmi

Olivier Follmi

Ik wilde de OM-D E-M1 Mark II uitproberen in Tibet, een gebied dat voor mij een inspiratiebron is en waar ik ongeveer veertig jaar geleden als professionele fotograaf begon. Ik nam de E-M1 Mark II mee naar de Tibetaanse gebieden van Qinghai in China. Daar reisde ik ermee over groene bergweiden, over bergpassen op 5000 meter hoogte onder een turkooisblauwe hemel met wolkenvlokken, en door landschappen waarin kleurige vlaggen in de wind wapperen en gebeden worden opgezegd.

Dankzij de nieuwe OM-D en de compacte objectieven kon ik ervan genieten om licht door de bergen te trekken met een schoudertas van minder dan drie kilo. Wat een puur genot!

Met de E-M1 Mark II kon ik mijn gebruikelijke werkwijze herzien en nieuwe benaderingen uitproberen dankzij de talrijke creatieve filters. Zo kon ik nog meer creativiteit ontwikkelen.

Ik vind het nu al moeilijk om me een nog completere camera voor te stellen. Volgens mij openen de E-M1 Mark II en zijn objectieven de deuren naar de toekomst en een nieuw tijdperk in de fotografie voor veeleisende professionals. Hij combineert het beste van de E-M5 Mark II en de E-M1. Je zou deze ongelooflijke camera in twee woorden kunnen samenvatten: creativiteit en vrijheid.

Olivier Follmi

Olivier Follmi

Frankrijk

Olivier Föllmi, van Frans-Zwitserse en Italiaanse afkomst, is gespecialiseerd in mensenfotografie en een referentie als het over reisfotografie gaat. Hij is winnaar van de World Press Photo Contest en auteur van 36 boeken die in negen talen vertaald zijn en waarvan meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht zijn.