OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Lachlan Moore

Lachlan Moore

Australië met zijn ruige, gevarieerde en weidse natuurlijke omgeving is ver verwijderd van de rest van de wereld. Weidse luchten, eenzame einders, afgelegen gemeenschappen, afwisselende kustlijnen en hard, genadeloos licht - dit is geen plaats zoals andere. Ik woon in de gematigde staat Victoria in het zuidoosten. Hier voor de kust komen de Pacifische Oceaan en de Tasmanzee samen en vormt de beroemde Straat Bass de scheiding tussen Victoria en het eiland Tasmanië.

Toen we de Olympus OM-D E-M1 Mark II gingen testen, besloten we op pad te gaan naar het karakteristieke berglandschap van de Snowy Mountains. Door puur toeval kwamen we er in contact met een buitengewone groep mannen. Hun werk is om de biodiversiteit van het hoogland te beschermen door te paard door de regio te trekken en kudden wilde paarden (Brumbies) samen te drijven en te verplaatsen. Te midden van de eucalyptus, de Snowy River en het onherbergzame landschap konden we de snelheid en behendigheid van deze nieuwe camera onder de loep nemen. We testten de AF en de trackingprestaties evenals de verbeterde beeldstabilisatie uitputtend door handopnamen te maken met de 300mm 1:4.0 IS PRO. Het systeem was zeer breed inzetbaar, licht en krachtig. Op de weidse locaties konden we bij het krieken van de dag het serene landschap en de vorst in ogenschouw nemen en 's avonds de grote heldere hemel. Toen de Brumbies zich niet meer lieten zien, konden we de paardrijders zelf vastleggen.

In tegenstelling tot het buitenlandschap wilden we ook een gedurfde grafische serie in de studio maken. We stelden een groep van uiteenlopende plaatselijke moderne dansers samen die we konden fotograferen. Met gebruik van wit poeder en korte flitsertijden konden we optimaal inspelen op de mogelijkheden van de high-speed repeterende opnamefunctie en de buitengewoon zuivere en nauwkeurige IQ van de camera. Tethering van de OM-D E-M1 Mark II door Olympus Capture verliep vlot en foutloos.

De prachtig gebalanceerde OM-D E-M1 Mark II met zijn uitgelezen ergonomische functies voelt opmerkelijk vertrouwd aan, ondanks de ongelooflijke evolutie en herontwikkeling die eraan ten grondslag liggen.

Lachlan Moore

Lachlan Moore

Australië

Moore is een Australische fotograaf met meer dan tien jaar ervaring met commerciële fotografie. Hij is de oprichter van Rokeby Studios, de premier creatieve evenementenruimte in Melbourne. Moores werk wordt gekenmerkt door een cinematografische benadering van licht, toon en kleur en vertoont de invloed van zijn werk als filmfotograaf bij de Australische film- en tv-industrie. Dankzij dit werk kon Moore een stijlvolle integratie ontwikkelen van zijn voorliefde voor combinaties van mensen op bepaalde plaatsen met kleur en licht. Naast commerciële fotografie was Moore finalist in de prestigieuze Moran Photographic Prize met zijn werk Mossman Gorge, Monday Afternoon. Hij is gepassioneerd door landschappen en zeegezichten en woont aan de Bass Coast in Victoria, Australië.