OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Izumi Hirota

Izumi Hirota

Ik heb de indruk dat veel fotografen nog altijd voor spiegelreflexcamera's kiezen voor het fotograferen van bewegende voorwerpen. Deze camera presteert niet alleen even goed als spiegelreflexcamera's maar overtreft die zelfs.

Omdat de zoeker het eerste raakvlak is tussen de fotograaf en het onderwerp, vind ik dat onderdeel uiterst belangrijk. Het valt me op dat de zoeker van de E-M1 Mark II zeer veel details weergeeft. Als ik de camera horizontaal en verticaal beweeg, is er vrijwel geen vertraging merkbaar. Ik was verbaasd dat mijn waarneming van het onderwerp door de elektronische zoeker zo natuurlijk leek. Dit is voor mij het grootste pluspunt van dit model.

Mijn volgende punt is iets wat doorgaans niet vermeld wordt in de specificaties: de excellente greep. De greep is ontworpen om hem stevig in de hand te kunnen houden en biedt ruimte voor de duim.

Hoewel je bij spoorwegfotografie doorgaans dynamisch werkt, wilde ik de 50M High Res-opnamefunctie uitproberen voor statische beelden van stations en stilstaande treinen. In het beeld kon je de randen van het koude metaal, de kwaliteit van de verf en de textuur van olie op locomotieven allemaal zien.

Ik gebruikte Pro Capture om het moment vast te leggen waarop de trein uit de tunnel kwam. In dit soort situaties ben je te laat als je de sluiter indrukt wanneer je de trein al kunt zien. Met deze functie kun je een opnamereeks maken in situaties waarin fracties van momenten tellen.

Ik maak elke dag meerdere opnamen van bewegende onderwerpen die een goede timing vereisen. Als professional op dit gebied sta ik ervan versteld dat ik niet moe word als ik met deze camera werk. Omdat ik zo veel energie overhoud voor de rest van mijn tocht, kan ik meer kansen benutten om nieuwe dingen vast te leggen.

Izumi Hirota

Izumi Hirota

Japan

Hirota werd in 1969 in Tokio geboren en reist de wereld af om te fotograferen en deel te nemen aan fotoshows om de schoonheid van spoorwegen zichtbaar te maken. Hij neemt ook deel aan langdurige hulpacties als eerste hulpverlener in talrijke rampgebieden. Hirota plant, organiseert en leidt verschillende evenementen voor spoorwegfotografie.