OLYMPUS >

PRO-OVERZICHT

Hiroyuki Tomura

Hiroyuki Tomura

Ik ben met de OM-D E-M1 Mark II naar drie locaties gereisd om zeeleven te fotograferen: La Paz in Baja California aan de westkust van Mexico; Baa-atol in de Maldiven; en het eiland Komodo in Indonesië, dat geregistreerd staat als wereldnatuurerfgoed.

La Paz is een beroemde locatie waar je de wilde Californische zeeleeuw kunt tegenkomen. In de periode dat ik er fotografeerde, begonnen de babyzeeleeuwen net belangstelling te krijgen voor de wereld om hen heen. Toen ik de zoeker op de zeeleeuwen richtte, namen ze houdingen en gezichtsuitdrukkingen aan alsof ze professionele modellen waren.

Elke keer als ik de Maldiven bezoek, sta ik er versteld over de schaal van de natuur. De aanblik van manta's die in de baai van Hanifaru op plankton jagen is inspirerend. Ik drukte als betoverd op de sluiter.

In Komodo maakte ik opnamen van kleurrijke zeeanemonen, zachte koralen, zakpijpen, sponsdieren en vissen en zeeschildpadden die je er tegenkomt. Met de onderwaterflitser UFL-3 van Olympus kon ik kleurrijke opnamen maken die bijna onvoorstelbaar zijn in de oceaan.

Voor iemand als ik, die hoofdzakelijk rond het water en onder water werkt, is Olympus werkelijk een betrouwbare partner met stofdichte en spatwaterdichte prestaties, witbalans en opnamestanden voor onder water, en dit naast onderwaterbehuizingen. De E-M1 Mark II is aanzienlijk verbeterd op punten waar spiegelloze camera's vroeger tekortschoten, bijvoorbeeld EVF-prestaties en AF in een donkere omgeving. Dankzij deze verbeteringen kun je onder water meer zien zodat je minder onderwerpen mist.

De toekomst van onderwaterfotografie ligt bij Olympus. Dat is geen overdrijving. Ik kijk nu al uit naar de opnamen die ik met dit systeem zal kunnen maken.

Hiroyuki Tomura

Hiroyuki Tomura

Japan

Tomura fotografeert overal ter wereld oceanen in al hun facetten, van hun rijke zeeleven tot scheepswrakken op de bodem. Zijn foto's zijn gepubliceerd in Olympus-catalogi voor onderwaterproducten en hij geeft voorlichting over onderwaterfotografie op de Olympus-stand op grote watersportevenementen in Japan.