OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Vitek Ludvik

Vitek Ludvik

Oli jännittävä kokemus olla yksi niistä harvoista valokuvaajista, jotka saivat kunnian työskennellä uudella OM-D E-M1 Mark II -kameralla. Minulla oli väljä idea siitä, mitä halusin heti kuvata. Valokuvauskokemukseni perustuu työskentelyyn ihmisten ja pääasiassa urheilijoiden kanssa. Tiesin, että tulisin kuvaamaan suosikkiurheilulajejani, kuten kajakkimelontaa ja varjoliitoa.

Joten olin valmistellut matkan Italiaan, sieltä takaisin Tšekin tasavaltaan, jonka jälkeen suuntasin Norjaan ja Slovakiaan varjoliidon mestaruuskilpailuihin, missä aloitin uuden OM-D-kameran käytön ja heti paikalla arvostin joitain sen uusia tai parannettuja ominaisuuksia, kuten automaattitarkennusta.

Palasin takaisin Tšekin tasavaltaan muutaman hienon vapaalento- ja varjoliitokuvauspäivän jälkeen ja lähdin samana päivänä Norjaan. Pitkällä matkalla maailman parhaimpiin kuuluvien kahden koskimelojan kanssa tiesin varmasti voivani kuvata mahtavia kajakkimelontahetkiä. Suurin haaste Norjassa on edelleen aina sää – Norjan kesäsade on kova testi kaikille kameroille, mutta E-M1 Mark II -kameralla ei ollut mitään ongelmia rankkasateiden ja vesiputousten roiskeiden kanssa.

Oli todellinen nautinto seurata eräitä lajin parhaista urheilijoista ja kuvata heitä uudella OM-D-kameralla, joka on mahtava valokuvausväline – pystyin aina luottamaan sen toimivuuteen. Nautin eniten parannetusta automaattitarkennuksesta, joka sisältää paljon useampia tarkennuspisteitä ja parannetun tarkennustarkkuuden.

Vitek Ludvik

Vitek Ludvik

Tšekin tasavalta

Elokuvantekijä ja valokuvaaja Vitek Ludvik syntyi Tšekin tasavallassa. Urheilukuvauksessa saavuttamiensa meriittien ansiosta hän on maailmanlaajuisesti tunnettu extreme- ja ulkoilmaurheilun kuvaaja. Kiitos luontaisen lahjakkuutensa kuvata todellisia tarinoita todellisista ihmisistä, hän osallistuu mitä mielenkiintoisimpiin projekteihin, usein Red Bull Media Housen kanssa. Mutta hänen alueensa on paljon laajempi: valokuvauksesta sosiaalisiin ja urheilutapahtumiin, tuote-esittelyjä ja mainontaa painottaviin studiotöihin ja muotokuviin saakka. Hänen luova lähestymistapansa on tuonut hänelle pysyvän paikan halutuimpana tšekkikuvaajana.