OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Victoria Rogotneva

Victoria Rogotneva

Olen matkustellut eri puolilla maailmaa nyt 30 vuoden ajan. Enkä ole lähes 8 vuoteen laskenut kameraa kädestäni. Aloitin maisemakuvaajana mutta vähitellen huomasin, että eläimien ja ihmisten kuvaaminen oli minusta paljon kiinnostavampaa.

Maailmassa ei ole toista paikkaa, jossa on niin paljon vaihtelua kuin Afrikassa. Afrikasta on tullut toinen kotini valokuvauksellisten heimojen ja valtavan eläinlajien määrän ansiosta. Ollessani kuvaamassa Afrikassa ja käyttäessäni toista järjestelmää tulin ajatelleeksi, että saattaisin tarvita aivan toisenlaisen kuvauskaluston edistyäkseni kuvaamisessani.

Olen valinnut Olympus OM-D E-M1 Mark II -kameran, ja se ei tapahtunut sattumalta: Minulle hyvin tärkeitä ominaisuuksia olivat nopea ja tarkka automaattitarkennus, hiljainen suljintila, valokuvausnopeus, hyvä värien toistokyky ja kokonaisjärjestelmän keveys.Näiden ominaisuuksien yhdistelmä tekee Olympus-kamerasta minulle ensisijaisen muihin kameramalleihin verrattuna.

Varustettuna uudella Olympus OM-D E-M1 Mark II -kameralla ja alkuperäisellä E-M1-mallilla lähdin Etelä-Afrikkaan, Namibiaan. Kamerat ovat ulkonäöltään samanlaisia. Halusin matkani aikana vertailla automaattisen tarkennuksen ja värimatriisin toimintaa. Nopea ja tarkka automaattitarkennus on eläinkuvauksessa hyvin tärkeä, ja tarvitsen hyvän värien toistokyvyn maisemakuviin.Suurinopeuksinen kuvaus oli minulle todellinen nautinto. Uuden Olympus-kameran kanssa lopetin ajattelemasta, missä ajassa suljinta on painettava, ja vain kuvasin haluamani hetken!

Olin myös tyytyväinen jopa heikoissa valaistusolosuhteissa ottamiini maisemakuviin. E-M1 Mark II-kamerassa on parempi matriisi, paljon parempi värin siirtymä ja vähemmän kohinaa kontrastin ollessa alhainen. Kamerassa on myös paras dynaaminen alue, minkä ansiosta kuvaaminen on mahdollista jopa vastavaloon. Kaikki nämä ovat erittäin tärkeitä asioita maisemakuvaajalle.Pystyin testaamaan kameraa vain kolme viikkoa, mutta olisin mieluusti pidentänyt käyttämääni aikaa, koska tämän huipputeknisen Olympus-kameran kanssa työskenteleminen oli pelkästään nautinnollista. Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä erillisenä kameran rungon toimintoina, suuri määrä akkuja, nopea automaattitarkennus ja ja hyvä matriisi – ne antavat mahdollisuuden nauttia kaikenlaisista valokuvaustilanteista. Ja tämän ansiosta voin valokuvaajana luoda haluamiani kuvia – ilman ajattelua!

Victoria Rogotneva

Victoria Rogotneva

Venäjä

Venäjältä kotoisin oleva Victoria Rogotneva valmistui fysiikan laitokselta ja loi uran valokuvaajana ja matkailijana. Hän ei ole koskaan laskenut kameraa käsistään sen jälkeen, kun hän tarttui siihen ensimmäisen kerran. Hän järjestää nyt valokuvausmatkoja eri puolille maailmaa – ja se on pääasiallinen osa hänen elämäänsä. Afrikka, Eurooppa, Aasia, Amerikka, jopa napa-alueet.
Hän on voittanut monissa eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa kansainvälisissä kilpailuissa ja ollut loppusuoralla valinnoissa – esimerkiksi ensimmäisen "Venäjän parhaat valokuvat" -kilpailun voitto (2013), ja hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin Moskovassa, Pietarissa ja muissa venäläisissä kaupungeissa sekä Israelissa ja Yhdysvalloissa.