OLYMPUS >

PRO-GALLERIA

Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Pantanalin alue Brasiliassa on maailman suurin makean veden kosteikkoalue, ja se on tulva-aluetta puolet vuodesta. Koska alueen maanmuokkaus on hankalaa, se on pysynyt pääasiallisesti luonnontilassa. Jaguaari edustaa Pantanalin eläimistöä sen ruokaketjun huipulta.

Matkasin aamunkoitosta kello kuudesta auringonlaskuun iltakuuteen pienessä, kuusi ja puoli metriä pitkässä alumiiniveneessä pitkin Cuiabá-jokea, joka on yksi lukuisista Pantanalin läpi virtaavista joista. Odotin näkeväni jaguaareja, jotka usein väijyvät joen rannoilla samoin kuin muuta villieläimistöä.

Sääntönä jaguaarien tarkkailussa on, että etäisyys on pidettävä vähintään 30 metrissä jaguaarin hyvinvoinnin vuoksi. Siinä tilanteessa superteleobjektiivi on täysin välttämätön. Kompaktin Olympus-muotoilun ansiosta jalusta on tarpeeton ja käsivarakuvaus on miellyttävää. Kun tarkensin joenvarren kallioilla oleskeleviin jaguaareihin, vaihdoin ajattelematta pystysuuntaiseen kohdistukseen. Kuvaaminen on stressitöntä jopa silloin, kun 300 mm:n objektiiviin on kiinnitetty telejatke. Koska kuvasin joella, osasin arvostaa OM-D E-M1 Mark II -kameran tukevaa otetta, kuvanvakaajaa ja roisketiivistä rakennetta, joiden ansiosta pääsin aivan lähelle vedenpintaa ja pystyin kuvaamaan juuri oikeasta kulmasta kapybaran mutustamassa ruohoa. Käytin tällä matkalla myös paljon sarjakuvaustiloja. Suurinopeuksinen sarjakuvaus ja kuvanlaatu ovat erinomaiset. Tämä malli mahdollistaa sekunnin murto-osan ilmeiden kuvaamisen jopa yleensä jännittyneiden eläinten, kuten jättiläissaukon kohdalla.

Tällä matkalla onnistuin kuvaamaan harvinaisen näyn, jaguaarin puun latvassa. Villieläinten ihmeellistä maailmaa niiden luontaisissa olosuhteissa Pantanalissa on lähes mahdotonta kuvailla. Haluan ehdottomasti palata rakkaaseen Pantanaliin mukanani rakas OM-D E-M1 Mark II.

Mitsuaki Iwago

Mitsuaki Iwago

Japani

Kun Iwago vieraili Galapagos-saarilla 1970, hän hämmästyi luonnon suunnatonta laajuutta, ja tapahtuma merkitsi aloituspistettä hänen eläinvalokuvaajan uralleen. Maailmankuulu Iwago oli ensimmäinen japanilainen valokuvaaja, jonka valokuva on julkaistu kahden National Geographic -lehden kannessa. Hän on julkaissut lukuisia valokuvakokoelmia, kuten Animals on Earth (Maapallon eläimet) ja The Natural Order of the African Plain (Afrikan tasankojen luonnonjärjestys). Uusimmista julkaisuista hänen kissavalokuvia sisältävät kokoelmat ovat olleet hyvin suosittuja.